Canabis într-un fals convoi umanitar pentru Ucraina. Autorităţile spaniole au destructurat o importantă reţea de trafic de droguri

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Autorităţile spaniole au anunţat luni că au destructurat o importantă reţea de trafic de droguri acuzată că ascundea canabis într-un fals convoi umanitar pentru Ucraina cu scopul de a-l trimite spre mai multe ţări europene.

Conform Gărzii Civile din Spania, treizeci de persoane au fost reţinute în total în cadrul acestei operaţiuni, care s-a desfăşurat în mai multe oraşe din Andaluzia (sud), printre care Sevilla, Malaga şi Granada.

Suspecţii, de naţionalitate spaniolă, ucraineană, germană şi marocană, se aprovizionau „din plantaţii de canabis răspândite pe teritoriul andaluz”, a precizat Garda Civilă într-un comunicat.

Pentru a-şi exporta marfa, „ei o ascundeau în cutii de carton” pe care le prezentau ca „provizii şi ajutor umanitar cu destinaţia Ucraina”, se arată în comunicat.

În acest scop, a fost creată o falsă „caravană de solidaritate”, cu furgonete înmatriculate în Ucraina. Traficanţii „considerau astfel că pot trece neobservaţi prin controalele poliţiei şi pe la frontiere”, subliniază comunicatul.

În cadrul operaţiunii, au fost confiscaţi aproape 800.000 de euro, precum şi şase arme de foc şi 2.500 de plante de canabis, conform Gărzii Civile.

 

Vezi și 

 

Doi români, reţinuți pentru trafic de droguri. Polițiștii au confiscat 28 kg de canabis și 500 grame de cocaină

 

Două persoane au fost reţinute, fiind acuzate de trafic de droguri, după ce au fost prinse în flagrant transportând 500 de grame de cocaină, iar la percheziţiile de la domiciliile acestora poliţiştii au găsit 28 de kilograme de canabis.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Poliţia Română, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Constanţa - Serviciul Antidrog au depistat, pe 18 noiembrie, în flagrant delict, în municipiul Ploieşti, judeţul Prahova, un bărbat, de 57 de ani şi o femeie, de 56 de ani, în timp ce aveau, în autoturismul cu care se deplasau, un colet ce conţinea 500 de grame de cocaină.

De asemenea, asupra celor doi au fost descoperite şi ridicate 7,34 grame de canabis şi trei telefoane mobile. În aceeaşi zi au fost puse în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară, în Ploieşti şi Bucureşti, la locuinţele celor în cauză, fiind descoperite şi ridicate 28 de kilograme de canabis, 8.900 de lei, 150 de euro, o tabletă, trei telefoane mobile, un cântar electronic ce conţinea urme de THC, precum şi alte bunuri cu valoare probatorie. precizează sursa citată.

Cele două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de sâmbătă, să fie prezentate instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Bărbatul de 57 de ani şi femeia de 56 de ani au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel