Doi români, reţinuți pentru trafic de droguri. Polițiștii au confiscat 28 kg de canabis și 500 grame de cocaină

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Doi români, reţinuți pentru trafic de droguri. Polițiștii au confiscat 28 kg de canabis și 500 grame de cocaină
Doi români, reţinuți pentru trafic de droguri. Polițiștii au confiscat 28 kg de canabis și 500 grame de cocaină

Două persoane au fost reţinute, fiind acuzate de trafic de droguri, după ce au fost prinse în flagrant transportând 500 de grame de cocaină, iar la percheziţiile de la domiciliile acestora poliţiştii au găsit 28 de kilograme de canabis.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Poliţia Română, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Constanţa - Serviciul Antidrog au depistat, pe 18 noiembrie, în flagrant delict, în municipiul Ploieşti, judeţul Prahova, un bărbat, de 57 de ani şi o femeie, de 56 de ani, în timp ce aveau, în autoturismul cu care se deplasau, un colet ce conţinea 500 de grame de cocaină.

De asemenea, asupra celor doi au fost descoperite şi ridicate 7,34 grame de canabis şi trei telefoane mobile. În aceeaşi zi au fost puse în aplicare trei mandate de percheziţie domiciliară, în Ploieşti şi Bucureşti, la locuinţele celor în cauză, fiind descoperite şi ridicate 28 de kilograme de canabis, 8.900 de lei, 150 de euro, o tabletă, trei telefoane mobile, un cântar electronic ce conţinea urme de THC, precum şi alte bunuri cu valoare probatorie. precizează sursa citată.

Cele două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de sâmbătă, să fie prezentate instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Bărbatul de 57 de ani şi femeia de 56 de ani au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa.

Aceştia sunt acuzaţi de introducere în ţară de droguri de mare risc şi trafic de droguri de risc şi mare risc. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, de sprijinul BCCO Bucureşti şi BCCO. Ploieşti, precum şi al GJM. Ploieşti şi GJM. Bucureşti.

 

Citește și:

 

Belgia. Un cuplu de români a fost arestat după ce a fost găsită o plantație de canabis în locuința lor, după un incendiu

 

Poliția a arestat un cuplu de români după ce marți a fost descoperită o plantație de canabis în casa lor din Haard, în Malle. După interogatoriu, au fost aduși în fața judecătorului de instrucție, care a decis arestarea lor.

Plantația de canabis a fost descoperită marți dimineață, după ce în locuință a izbucnit un incendiu. Pompierii au ajuns la fața locului și au reușit să controleze rapid incendiul de sub acoperiș, dar eforturile de stingere au descoperit în scurt timp mai multe camere de cultură în dormitoarele de la primul etaj.

"În total, au fost găsite aproximativ 1.100 de plante de canabis. Ramura de electricitate care a fost făcută ar fi provocat un scurtcircuit și așa a izbucnit incendiul", a declarat purtătorul de cuvânt Kristof Aerts, de la Parchetul din Anvers.

Nimeni nu a fost rănit în urma incendiului, deoarece nimeni nu era prezent în casă în acel moment. Cei doi rezidenți, un român de 31 de ani și o româncă de 26 de ani, au fost arestați de poliția locală din Voorkempen în cursul după-amiezii de marți. Aceștia au fost puși sub acuzare pentru cultivare și trafic de stupefiante și furt de energie electrică. Judecătorul de instrucție a decis să îi rețină.

Procuratura dorește să reitereze faptul că plantațiile de canabis pot duce la astfel de situații periculoase. "Cetățenii care observă situații suspecte similare în ceea ce privește plantațiile, laboratoarele de droguri sau depozitarea de deșeuri de droguri în provincia Anvers pot oricând să raporteze acest lucru în mod anonim la linia telefonică de urgență "Plantații de droguri descoperite"".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel