Campanie cu SCÂNTEI în teritoriu: Lider USR, BĂTUT de un consilier PNL în timp ce strângea semnături

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Preşedinte filialei USR Bălești, județul Gorj, Florin Papuc, a sunat la 112, duminică seara, după ce ar fi fost agresat de un consilier local din cadrul PNL, în timp ce strângea semnături pentru candidatul la prezidenţiale Dan Barna. Poliția a început o anchetă în acest caz. 

Preşedintele filialei USR Bălești, Florin Papuc, susține că a fost lovit la mână, îmbrâncit și înjurat de un consilier PNL din localitate, duminică seara, în timp ce strângea semnături pentru candidatura lui Dan Barna la alegerile prezidențiale. Acesta susține că scandalul ar fi pornit după ce l-ar fi făcut „repetent" pe alesul PNL.

„Am fost atacat de un consilier PNL, la Stolojani, în comuna Bălești, aproape de locuința dânsului. Strângeam semnături pentru Dan Barna și a venit la mine brusc. M-a lovit peste mână, m-a jignit, m-a amenințat, la față nu m-a lovit, că nu a putut, m-am apărat. Am zis că nu mă pun cu un om de 70 de ani, că nu facem noi scandaluri. De la ce a plecat? Eu, în nenumărate rânduri am spus despre dânsul că deține funcția de membru în Consiliul de Administrație, la învățământ, în Bălești, fiind repetent de două ori în școala generală, că și-a angajat fata în primărie când a venit consilier, deși dânsul, cu trei ani în urmă, spunea că angajările în Primăria Bălești se fac pe pile, pe cumetrii, tot el reclama atunci. Acum l-a deranjat. M-a prins aproape de locuința dânsului și a atacat. Mi-au căzut telefonul, ochelarii, mapa cu semnături, pe rând. Am sunat la 112", a declarat Florin Papuc, liderul USR Bălești.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz

"La data de 1 septembrie, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Târgu-Jiu au fost sesizați prin apelul 112 de către un bărbat de 36 de ani, din comuna Bălești, despre faptul că, în cursul aceleiași zile, în timp ce se afla pe raza localității Bălești, a avut un conflict spontan cu un bărbat de 67 ani, din aceeași localitate, care ar fi exercitat acte de violență asupra sa, iar prin îmbrâncire i-ar fi trântit telefonul mobil de sol, spărgându-i ecranul. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe și distrugere", a precizat, pentru MEDIAFAX, Victor Țuhașu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Biroul Politic Județean Gorj al Partidului Național Liberal a anunțat, luni, că va analiza situația de la Bălești.

„Toți militanții PNL Gorj trebuie să evite astfel de situații și să înțeleagă că sunt candidați sau reprezentanți ai echipelor de campanie ale unor partide politice care vor încerca să ne provoace pentru a se face vizibili. Liderul USR Bălești, implicat în acest incident, este recunoscut în comunitate ca fiind o persoană conflictuală, care a avut acest gen de comportamente și în perioadele în care a activat la alte partide politice. Partidul Național Liberal, filiala Gorj, nu agreează astfel de comportamente, iar militanților PNL li se recomandă să nu răspundă provocărilor de acest gen din partea reprezentanților contracandidaților noștri", se precizează într-un comunicat al PNL Gorj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel