Campanie antimonarhică cu ocazia jubileului reginei Elisabeta

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Fotografie creată de Craige McGonigle, de la Pexels
Fotografie creată de Craige McGonigle, de la Pexels

Republicanii britanici vor lansa o campanie antimonarhică cu ocazia jubileului reginei Elisabeta.

Republicanii britanici au anunţat luni lansarea unei campanii pentru abolirea monarhiei, înaintea Jubileului de Platină al reginei Elisabeta a II-a, programat în iunie, transmite Reuters, scrie Agerpres. 

La 95 de ani, Elisabeta este cea mai în vârstă dintre monarhii din lume şi are cea mai lungă domnie - anul acesta se împlinesc 70 de ani de la urcarea ei pe tron. Palatul Buckingham a anunţat deja planuri detaliate pentru evenimentul din iunie.

A profitat de ocazie



Grupul antimonarhist Republica a profitat însă de ocazie pentru a anunţa campania "Nu încă 70", cu obiectivul de a desfiinţa instituţia istorică a regalităţii britanice.

"În timp ce o minoritate zgomotoasă va dori să sărbătorească domnia de 70 de ani a reginei, trebuie să începem cu toţii să privim către viitor. Perspectiva regelui Charles nu este fericită şi se poate oferi o bună alternativă democratică", a declarat Graham Smith, reprezentant al mişcării republicane. "Este timpul să avem o dezbatere serioasă despre Constituţie, să acceptăm că Charles nu este cel mai bun lucru pe care îl poate oferi ţara şi că suntem capabili, ca naţiune, să ne alegem şeful statului", a spus el.

Sondajele de opinie arată că marea majoritate a britanicilor susţin monarhia, iar regina însăşi este foarte populară. Nu la fel de popular este însă fiul său, prinţul Charles, succesorul la tron, iar în rândul tinerilor din Regatul Unit sentimentele republicane sunt tot mai răspândite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel