Camionagii români, acuzați că sufocă un oraș din Belgia: „Se întâmplă în weekend, nu mai pot intra în propria companie“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Camioanele parcate, în mare parte conduse de șoferi români, fac imposibil accesul într-o companie de transport din orașul Landen, Belgia, acolo unde există o mare comunitate de români. Administratorii și lucrătorii companiei spun că nu reușesc să intre în curtea firmei din cauza mastodonților parcați foarte aproape unul de altul.

Werner Van Vlasselaer s-a săturat de faptul că, în timpul weekend-urilor, abia dacă poate ajunge la propria companie de transport de pe platforma industrială din Roosveld de lângă Landen. "Acest lucru îmi este imposibil din cauza numeroaselor camioane parcate ale unor șoferi care nici măcar nu lucrează pe acest șantier", spune el. În ultimele două weekenduri, poliția a fost nevoită să se deplaseze în zona industrială Roosveld în urma unui apel de la compania de transport Van Vlasselaer.

Werner este ocupat cu afacerile sale și în weekenduri. "Am investit 280.000 de euro într-un garaj pe șantier pentru a putea lucra la camioane într-un mod reglementat și pentru a le spăla conform normelor în vigoare. Acest lucru se face în timpul weekend-urilor, dar în ultimele săptămâni nu mai pot să intru cu propriul camion în companie. Drumul public a fost ocupat de camioane cu numere de înmatriculare străine. Cu toate acestea, reglementările prevăd că trebuie să existe o distanță de 20 de metri între fiecare intrare și ieșire a unei companii pentru a asigura accesibilitatea", explică administratorul firmei de transport.

Werner știe exact de unde vin camioanele. "În Landen trăiește un grup mare de români. Lucrau pentru o anumită companie din Landen și au venit să locuiască aici, aproape de locul de muncă. Dar astăzi lucrează în mare parte pentru alte companii, din afara Landenului, așa că vin și parchează pe drumul public de la Roosveld în weekend"

Consilierul municipal Gerty Lintermans (CD&V) este conștient de problemă. "Bineînțeles că este inacceptabil ca oamenii să nu mai poată intra în sediul afacerilor lor în timpul weekend-ului, iar poliția face tot ce este necesar pentru a rezolva acest lucru. Dar nu putem interzice acestor camioane să circule pe drumurile publice, chiar dacă este vorba de 24 de ore pe zi. Lucrăm la un nou plan de mobilitate care va aborda cu siguranță și această problemă", a spus acesta, citat de nieuwsblad.be.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel