Camion, în drum spre Germania, oprit la ieșirea din țară. Ce au descoperit polițiștii în compartimentul de marfă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Camion, în drum spre Germania, oprit la ieșirea din țară. Ce au descoperit polițiștii în compartimentul de marfă. Sursa - politia_de_frontiera
Camion, în drum spre Germania, oprit la ieșirea din țară. Ce au descoperit polițiștii în compartimentul de marfă. Sursa - politia_de_frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II și Sectorului Poliției de Frontieră Girișu de Criș au depistat treizeci și șapte de cetăţeni din Pakistan, India, Bangladesh, Nepal și Vietnam, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, fie ascunşi într-un automarfar, fie pe jos.

În data de 03.06.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, frigidere pentru o societate comercială din Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, 31 de cetățeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului, pentru cercetări, unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Pakistan, India, Bangladesh și Nepal, cu vârste cuprinse între 21 și 49 de ani. Cei în cauză au intrat legal în ţara noastră în baza documentelor valabile şi  intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din Spațiul Schengen.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Girișu de Criș, judeţul Bihor, au observat, la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră, șase persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Vietnam.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

La sfârșitul lunii mai, poliţiştii de frontieră gălăţeni au depistat un șofer, cu dublă cetăţenie, română şi Republica Moldova, care avea  un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Polonia, procurat cu 1.200 de euro, ce s-a dovedit a fi fals.

 

Român, prins la vamă cu permis fals. L-a obținut de la o „şcoala de şoferi online” din Polonia

 

În Punctul de Trecere a Frontierei Oancea s-a prezentat, pe 27 mai, pentru efectuarea formalităţilor de control pe sensul de intrare în ţară, conducând un autoturism înmatriculat în Republica Moldova, un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi Republica Moldova, în vârstă de 64 de ani.

Existând suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar deţine documente false, i-a fost efectuat un control amănunţit, în urma căruia au descoperit asupra sa un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Polonia, având imprimate fotografia şi datele sale de identitate. În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

 

Bărbatul a declarat că a urmat cursuri online la o şcoală de şoferi din Polonia



Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a obţinut documentul în cauză după ce a urmat cursuri online la o şcoală de şoferi din Polonia, în schimbul sumei de 1.200 de euro.

În cauză se efectuează cercetări pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Și poliţiştii de frontieră de la Oancea au descoperit, în luna mai, un permis de conducere polonez fals asupra unui bărbat din Republica Moldova, cu dublă cetăţenie. Bărbatul în vârstă de 36 de ani a declarat că permisul de conducere fals l-a procurat de la o cunoştinţă, pentru a-l folosi în cazul în care ar comite abateri la Regimul circulaţiei rutiere, urmate de reţinerea permisului de conducere. Şi în acest caz, se efectuează cercetări pentru fals material în înscrisuri oficiale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel