Camion, cu peste 15 tone de deșeuri de haine şi încălţăminte second hand, reținut la Vama Veche

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Camion, cu peste 15 tone de deșeuri de haine şi încălţăminte second hand, descoperit la Vama Veche.
Camion, cu peste 15 tone de deșeuri de haine şi încălţăminte second hand, descoperit la Vama Veche.

Polițiștii de frontieră au descoperit peste 15 tone de deşeuri din haine şi încălţăminte second hand într-un autocamion la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Vama Veche.

Garda de Coastă a anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că a fost verificat un autocamion cu remorcă, înmatriculat în România, care dorea să intre în ţara pe la PTF Vama Veche.

Autocamionul era condus de un cetăţean român în vârstă de 28 ani şi transporta haine second hand pentru o societate din România.

“În urma efectuării verificărilor, s-a constatat ca în mijlocul de transport se afla cantitatea de 15.085 de kilograme de haine second hand murdare, rupte, cu un puternic miros de mucegai, fapt pentru care lucrătorii din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa le-au catalogat ca fiind deşeuri periculoase şi nu au permis intrarea pe teritoriul României a acestora”, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru comiterea infracţiunilor de tentativă la importul ilegal de deşeuri şi introducederea de deşeuri în vederea eliminării.

Ieri, alte șapte tone de deșeuri electronice și electrice au fost oprite la intrarea în țară de polițiștii de frontieră din Giurgiu

 

Camion cu șapte tone de deșeuri din Bulgaria, oprit la vama Giurgiu 

 

Șapte tone de deșeuri electronice și electrice au fost oprite la intrarea în țară de polițiștii de frontieră din Giurgiu. Deșeurile proveneau de la o firmă din Bulgaria și trebuiau să ajungă în Germania. 

Polițiștii de frontieră din Giurgiu au verificat marți un TIR, pe sensul de intrare în țară, condus de un cetățean bulgar, în vârstă de 50 de ani.

Acesta transporta, conform documentelor prezentate, deșeuri electronice, electrice și convertoare catalitice uzate.

Polițiștii au cerut sprijinul Gărzii de Mediu Giurgiu, iar în urma verificărilor s-a stabilit că în TIR se aflau 7.000 de kilograme deșeuri, care au fost încărcate din Bulgaria și aveau ca destinație o societate comercială din Germania.

Autoritățile nu au permis intrarea deșeurilor pe teritoriul României, întrucât documentele de transfer prezentate de către șofer erau incomplete.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel