California va interzice vânzările de vehicule cu motoare diesel și pe benzină până în 2035

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
California va interzice vânzările de vehicule cu motoare motoarele diesel și pe benzină până în 2035
California va interzice vânzările de vehicule cu motoare motoarele diesel și pe benzină până în 2035

California va interzice vânzarea de vehicule noi pe benzină și motorină până în 2035, marcând un pas istoric în încercarea statului de a combate schimbările climatice.

Noile reguli au ca scop să forțeze producătorii auto să accelereze introducerea pe piață a unor vehicule mai puțin poluante. Acestea vin după ce guvernatorul Gavin Newsom a stabilit un obiectiv în 2020 pentru a accelera renunțarea la combustibilii fosili.

Măsura este importantă, deoarece California este cel mai populat stat din SUA și una dintre cele mai mari economii din lume.

Conform normelor, emise de California Air Resources Board (CARB), 35% din vehiculele noi vândute în acest stat trebuie să fie electrice, hibride sau alimentate cu hidrogen până în 2026.

 

Reglementările ar urma să se aplice la 68% din vânzările de vehicule până în 2030 și la 100% până în 2035

 

Președintele CARB, Laine Randolph, a declarat că această măsură reprezintă "un moment istoric pentru California, pentru statele noastre partenere și pentru întreaga lume, în timp ce ne îndreptăm spre un viitor cu emisii zero".

Anunțul este cea mai recentă măsură luată de California, care continuă să acționeze mai rapid decât guvernul federal al SUA pentru a înăspri normele privind emisiile.

Cu peste 39 de milioane de locuitori, California este cel mai mare stat american în funcție de populație. Dacă ar fi o țară de sine stătătoare, ar fi a cincea cea mai mare economie din lume în funcție de produsul intern brut, devansând astfel Regatul Unit.

Joseph Mendelson, consilier principal al producătorului de automobile electrice Tesla, a declarat că planul CARB este "realizabil și deschide calea pentru ca California să fie lider în electrificarea sectorului vehiculelor ușoare".

 

Noile norme trebuie să fie aprobate de guvernul SUA înainte de a intra în vigoare

 

Cu toate acestea, Alianța pentru inovație în domeniul auto - care reprezintă producători auto, inclusiv General Motors, Volkswagen și Toyota - a declarat că este nevoie de mai multe eforturi pentru a stimula cererea de vehicule electrice (VE).

"Ceea ce le-am spus celor de la CARB și altora este că punerea mai multor vehicule electrice pe șosele trebuie să meargă mână în mână cu alte politici care, împreună, vor determina în cele din urmă succesul acestei tranziții", a declarat președintele și directorul executiv al alianței, John Bozzella, conform BBC.

Cu toate acestea, asociația comercială American Fuel & Petrochemical Manufacturers a cerut președintelui Biden și Agenției pentru Protecția Mediului să "respingă cererea Californiei de derogare de la Clean Air Act pentru a continua cu această interdicție ilegală".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel