Câinii își așteaptă stăpânii lângă casele prăbușite după cutremurele devastatoare din Croația

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
catei_isi_asteapta_stapanii_croatia
catei_isi_asteapta_stapanii_croatia

Două oraşe din Croația au fost grav afectate, iar șapte oameni au murit, în urma cutremurilor care au zguduit Croația.   Sunt zeci de răniți, iar echipele de salvare au făcut eforturi supraomenești pentru scoaterea lor de sub dărâmături. Afectate au fost și animalele, care își așteaptă stăpânii să se întoracă acasă.

 

În imaginile făcut publice se văd cum partupedele își așteaptă încă stăpânii, lângă casele prăbușite sau pe mormanele de cărămizi. Trei zile la rând, Croaţia a fost afectată de cutremure. În Petrinja nu mai există nicio clădire care să nu fi fost avariată. O feţiţă de 12 ani a murit sub dărâmături. Vecinii au încercat 40 de minute să o resusciteze pe micuţă, dar nu au mai putut face nimic pentru ea. 

Un cutremur de 5,2 a lovit luni dimineaţă regiunea Petrinja - Sisak. Au urmat șase cutremure cu magnitudini cuprinse între 4 şi 5 grade. Apoi, marţi, a urmat cutremurul de 6,4, iar miercuri alte două seisme de intensitate medie. În multe oraşe, oamenii au stat în stradă ore în şir, până când autorităţile i-au anunţat că este sigur să intre în case.

Epicentrul cutremurului de marți a fost localizat lângă Petrinja, dar mişcarea pământului a fost resimţită puternic în toată Croaţia. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 10 kilometri, a transmis Centrul Seismologic Euromediteranean (EMSC).  Mai multe zone din Croaţia au rămas fără alimentare cu energie electrică, iar liniile telefonice au fost afectate. Seismul a fost resimțit și în Italia, de-a lungul coastei Adriaticii, de la Trieste la Abruzzo, unde pompierii au primit sute de apeluri, scrie cotidianul La Repubblica. Cu o zi în urmă, în apropiere de Zagreb a avut loc un alt cutremur, cu magnitudinea 5,2.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel