Cadavre de bebeluși și copii mici, abandonate pe o plajă din Libia: „Vieți uitate. Să-i fie rușine Europei!“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Organizațiile pentru apărarea drepturilor omului au publicat o serie de imagini șocante în care se văd cum cadavre ale unor copii, eșuate pe o plajă din Libia, sunt abandonate de autorități. Scopul postării este de a sublinia tragedia umană care a fost provocată de criza migrației la granițele Europei.

Fotografiile șocante cu copii și femei fără viață, abandonate pe o plajă din Libia, victime ale unui nou naufragiu, au fost publicate de ONG-ul spaniol Open Arms: "Cadavre abandonate. Vieți uitate. Groaza ținută departe, astfel încât să dispară. Să-i fie rușine Europei". Nu se știe încă dacă cadavrele au fost ridicate de autorități și nici nu se cunosc numele lor.

Este vorba despre un bebeluș cu fața îngropată în nisip, un alt copil cu brațele larg deschise și o femeie. ONG-ul spaniol Open Arms a prezentat pe Twitter imagini șocante cu trupurile fără viață ale unor migranți, abandonate pe o plajă din Zuwara, Libia. "Sunt încă în stare de șoc în fața ororii situației, copii și femei tinere care aveau doar vise și ambiții de viață. Aceștia au fost abandonați pe o plajă din Zuwara, în Libia, timp de mai bine de 3 zile. Nimănui nu-i pasă de ei", a scris Oscar Camps, fondatorul ONG-ului, pe rețelele de socializare. Cei mici sunt probabil victimele unui nou naufragiu. "Cadavre abandonate. Vieți uitate. Groaza ținută departe, astfel încât să dispară. Rușine Europei", a denunțat organizația umanitară, citată e FanPage.

Nu se știu încă prea multe despre moartea lor tragică, nici numele, nici vârsta și nimeni nu știe exact cum au ajuns pe acea plajă. Și încă nu este clar dacă autoritățile s-au deranjat să ia cadavrele, oferindu-le demnitatea unei înmormântări. Potrivit jurnalistei Nancy Porsia, migranții "nu au fost lăsați acolo timp de trei zile. Aceasta este o neînțelegere. Persoana mea de contact i-a găsit sâmbăta trecută pe jos, a informat imediat direcția locală de securitate și în aceeași zi personalul militar a recuperat cadavrele și le-a îngropat în cimitirul Abu Qamash", la vest de Zuwara.

Conform primelor reconstituiri, este posibil ca migranții să fi fost victimele unui naufragiu semnalat de OIM la 18 mai. Flavio Di Giacomo, purtătorul de cuvânt pentru Mediterana al Organizației Internaționale pentru Migrație, a anunțat numărul persoanelor dispărute: cel puțin 50 de migranți, în timp ce 33 ar fi supraviețuitorii. În total, aproximativ 90 de migranți călătoreau pe vas.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel