Cada ta va străluci de curățenie, încât te vei oglindi în ea. Trucul care te ajută să o curăți și albești în doar 5 minute

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cada ta va străluci de curățenie, încât te vei oglindi în ea. Trucul care te ajută să o curăți și albești în doar 5 minute
Cada ta va străluci de curățenie, încât te vei oglindi în ea. Trucul care te ajută să o curăți și albești în doar 5 minute

Dintre toate obiectele sanitare, cada de baie este cea care dă adesea cele mai mari bătăi de cap. Se pătează ușor, se poate înfunda, iar curățarea ei este tare migăloasă și se lasă și cu dureri de spate. Însă unele gospodine,  au o cada albă ca zăpada și arată ca și cum ar fi nou nouță. 

Iată câteva trucuri și soluții care te vor ajuta să ai o cadă de baie albă și strălucitoare. În primul rând, trebuie să știm că, din cauza expunerii la apă apar pete și urme de rugină, pe cadă. Acestea  pot fi îndepărtate cu ajutorul produselor chimice de uz casnic de înaltă calitate. Unii caută și ajutor profesional.

 

Dizolvă câteva pastile de aspirina și stropește plantele de cameră. Vei fi uimit de rezultat, iar vecinii te vor invidia

 

Dar nu întotdeauna vrei să cheltuiești bani în plus. În plus, cada necesită întreținere regulată.  Există un truc simplu și accesibil, care vă va ajuta să obțineți rezultate vizibile fără prea multe investiții și efort. Este necesar să amestecați apă cu bicarbonat, în proporții egale.

Pentru ca compoziția să aibă textura detergentului, merită să introduci o cantitate mică de apă. Apoi pur și simplu aplicați substanța făcută în casă pe zonele dorite ale băii și frecați. Apoi clătiți cu apă.

Cum să îndepărtezi petele de vopsea de păr de pe covor? Cu acest truc nu vei dat greș niciodată 

 

Dacă există o pată persistentă, atunci merită să încercați o altă metodă. Combinați aceeași cantitate de oțet cu orice înălbitor de rufe.  Acest produs de curățare va scăpa chiar și de urmele încăpățânate de rugină în câteva minute.

 

Cada ta va străluci de curățenie, încât te vei oglindi în ea. Trucul care te ajută să o curăți și albești în doar 5 minute

 

Bicarbonatul de sodiu -  Un truc ieftin și la îndemână este să amesteci 100 de grame de  bicarbonat de sodiu cu 200 de grame de sare marină (alege-o pe cea fină, efectul abraziv va fi mai subtil), 200 de grame de mălai și 50 ml de apă. Cu un burete mai lat sau o lavetă împrăștie amestecul pe toată suprafața căzii de baie și freacă ușor. Nu clăti imediat, ci lasă substanțele să acționeze o oră-două. Pe lângă rolul de exfoliere, acest amestec albește cada.

 

Cum să elimini mirosul și mucegaiul din mașina de spălat? Bicarbonatul și acidul citric, înlocuite cu un truc genial

 

Oțetul - Un alt ingredient pe care îl ai cu siguranță în casă este oțetul, care va deveni noul tău aliat în curățenie. Pune într-un pulverizator apă și oțet în cantități egale și stropește suprafața căzii. Lasă amestecul să acționeze pentru 30 de minute și apoi șterge cu un burete murdăria. Pentru o curățare mai profundă, pune bicarbonat de sodiu pe toată suprafața căzii și repetă pașii de mai sus cu amestecul din pulverizator. Pentru un efect strălucitor și parfumat, freacă la final cada cu șampon pentru păr.

Cum să cureți geamurile ca să nu le speli de 10 ori pe an? Doar gospodinele cu experiență cunosc acest truc

 

Clorul -  Clasica sticlă de clor a pierdut teren odată cu apariția pe piață a multiplelor produse pentru curățenie. Cu toate astea încă îl folosim. Este ieftin și face minuni nu doar în curățarea articolelor de îmbrăcăminte. Dacă ai o cadă de fontă, clorul va deveni un partener de încredere în curățenie. Clorul curăță foarte bine cada de fontă fiindcă o albește și îi oferă luciu. Unde mai pui că acționează și ca dezinfectant! Pentru că are un nivel de toxicitate ridicat, te sfătuim să porți mănuși și să nu inhalezi vaporii. Dacă o sursă externă de aerisire în baie, ține ușa larg deschisă atunci când cureți cada cu clor și încă două ore după ce ai isprăvit treaba.

Ai uitat un șervețel de hârtie în mașina de spălat? Iată un truc genial care te ajută să îndepărtezi resturile de pe haine

 

Amoniac -  Cada din acril se curăță destul de ușor, dar în timp pot apărea pe suprafața ei pete galbene, iar aspectul este unul destul de supărător în contrast cu albul lucios al căzii. Poți scăpa de ele dacă pulverizezi pe suprafața căzii un amestec de amoniac cu apă și lași să acționeze cinci minute. La final șterge cada cu un burete și clătește cu apă caldă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel