Cum să îndepărtezi petele de vopsea de păr de pe covor? Cu acest truc nu vei dat greș niciodată  

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cum să îndepărtezi petele de vopsea de păr de pe covor  Cu acest truc nu vei dat greș niciodată
Cum să îndepărtezi petele de vopsea de păr de pe covor Cu acest truc nu vei dat greș niciodată

Îndepărtarea petelor de vopsea de păr de pe covor nu a fost niciodată mai ușoară. Dar dacă intenționați să vă vopsiți singură părul, cel mai bine este să purtați mai întâi mănuși.

Pe lângă faptul că trebuie să cunoașteți această procedură, neapărat trebuie să știți cum să curățați orice pată cauzată de vopseaua de păr. Atunci când îți vopsești părul, există posibilitatea ca nu doar pielea să se murdărească, ci și pe covor ar putea să cadă câteva picături de vopsea.

Cum să elimini mirosul și mucegaiul din mașina de spălat? Bicarbonatul și acidul citric, înlocuite cu un truc genial

În acest articol veți descoperi că îndepărtarea petelor de vopsea de păr de pe covor nu a fost niciodată mai ușoară. Încercați să curățați pata cât mai curând posibil pentru ca aceasta să nu se usuce și, prin urmare, să poată fi îndepărtată mai greu.

Prosoape și haine moi, chiar și fără balsam de rufe! Remedii naturale și ieftine care te salvează 

 

Cum să îndepărtezi petele de vopsea de păr de pe covor? Cu acest truc nu vei dat greș niciodată   

 

Luați un castron și puneți în el o lingură de detergent de vase, una de oțet alb și două căni de apă rece. Apoi, luați o cârpă albă curată și scufundați-o în soluție. Curăță petele de vopsea de păr, evitând umezirea covorului mai mult decât este necesar.

Cum să îndepărtezi petele de ojă de pe haine și covoare. Trucuri la care nu te-ai gândit vreodată

Apoi, lăsați pata să se usuce și covorul să absoarbă soluția. Repetă procedura de cel puțin 2-3 ori, până când observi o estompare a petelor sau dispariția lor totală. Dacă acest lucru nu se întâmplă, încercați să lăsați soluția pe covor timp de o jumătate de oră, ștergând-o la fiecare cinci minute cu o cârpă uscată. Apoi, folosiți apă rece pentru a șterge pata și îndepărtați soluția în întregime. La final, lasă covorul să se usuce.

Soluții alternative pentru a îndepărta petele de vopsea de păr de pe covor

 

Dacă  pata nu a dispărut, folosiți alcool denaturat, apoi uscați covorul. Dacă din nou ai eșuat, vă sugerăm să aplicați o soluție de peroxid de hidrogen 3%.

Ai uitat un șervețel de hârtie în mașina de spălat? Iată un truc genial care te ajută să îndepărtezi resturile de pe haine

Cu toate acestea, rețineți că peroxidul de hidrogen poate îndepărta uneori nu doar pata de vopsea, ci și culoarea de pe covor. Deci, înainte de a-l folosi pe toată suprafața, aplicați-l pe o parte ascunsă a covorului ca să vedeți reacția.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel