Cum să elimini mirosul și mucegaiul din mașina de spălat? Bicarbonatul și acidul citric, înlocuite cu un truc genial

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Cum să elimini mirosul și mucegaiul din mașina de spălat
Cum să elimini mirosul și mucegaiul din mașina de spălat

Mașina de spălat trebuie curățată mereu ca să nu miroase urât și să nu mucegăiască. Aparatul electrocasnic care ne-a ușurat munca are nevoie, din când în când, de o curățare temeinică. Dar cum să o facem și, mai ales, cu ce? Ai observat că uneori hainele scoase din mașina de spălat nu prea miros bine? Cum putem elimina aceste mirosuri neplăcute?

De obicei folosim bicarbonat de sodiu sau acid citric pentru a elimina mirosurile neplăcute din mașina de spălat. Aici este esențial să subliniem că mirosul mașinii de spălat nu este un miros întâmplător, dimpotrivă este cauzat de reziduri și mucegai.

Cum scăpăm de mirosul de umezeală din prosoape? Ne salvează un ingredient pe care îl avem cu toții în casă

Mirosul neplăcut din mașina de spălat apare din cauza mucegaiului. Deci primul lucru, după ce ai folosit mașina de spălat, este să lași mereu ușa deschisă. Și atunci soluția NU este să folosești bicarbonat sau acid citric, pentru a scapă de mucegai. Pentru eliminarea mucegaiului ai nevoie de ceva diferit.

Cum să eliminați mirosul și mucegaiul din mașina de spălat? Bicarbonatul și acidul citric, înlocuite cu un truc genial

 

Nu este deloc un ingredient secret, într-adevăr mulți îl au și acasă. Vorbim despre înălbitorul delicat, cel pe care îl folosim pentru spălarea rufelor. Ceea ce trebuie să facem este să luăm o sticlă, pe care o umplem cu apă și o cană de înălbitor ușor. Și acum începem curățarea.

Cum să cureți geamurile ca să nu le speli de 10 ori pe an? Doar gospodinele cu experiență cunosc acest truc

Pulverizam conținutul din sticlă în interiorul cuvei mașinii de spălat și, de asemenea, pe garnitura de cauciuc. Luam un burete și curățam bine suprafețele. Dacă observăm pete întunecate, în special pe garnitură, insistăm să le frecăm cu buretele până acestea dispar.  

Cum să îndepărtezi petele de ojă de pe haine și covoare. Trucuri la care nu te-ai gândit vreodată

Dezasamblam compartimentul pentru detergent și îl curățăm bine. Pulverizăm apa cu înălbitor și pe acest compartiment, apoi răzui murdăria. Așa veți ucide toate bacteriile și mucegaiul. Curățăm și locul în care trebuie să introducem compartimentul pentru detergent. 

Trucul genial pentru a curăța tigăile ca să arate ca noi! Cele două ingrediente minune pe care cu siguranță le ai deja în bucătărie!

Dar nu vă opriți aici. Acum trebuie să curățați și filtru. Înainte de a-l deschide punem o cârpă sub mașina de spălat, deoarece ar putea ieși apă. Odată  deschis, spălați bine capacul și filtrul cu o perie lungă.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel