Dizolvă câteva pastile de aspirina și stropește plantele de cameră. Vei fi uimit de rezultat, iar vecinii te vor invidia

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Dizolvă câteva pastile de aspirina și stropește plantele de cameră. Vei fi uimit de rezultat, iar vecinii te vor invidia
Dizolvă câteva pastile de aspirina și stropește plantele de cameră. Vei fi uimit de rezultat, iar vecinii te vor invidia

Acidul acetilsalicilic folosit la plante și flori poate fi un adevărat remediu. Cu ajutorul pastilelor de aspirină putem îngriji plantele de cameră și pe cele din grădină.

Punând aspirină în apa cu care uzi plantele vei avea parte de un rezultat uimitor. Ingredientul activ care stă la baza acestui medicament este acidul acetilsalicilic, un derivat al acidului salicilic, care se găsește, în mod natural, în scoarța multor copaci.

Cum să îndepărtezi petele de vopsea de păr de pe covor? Cu acest truc nu vei dat greș niciodată  

Unele cercetări au demonstrat care sunt efectele acestei substanțe asupra plantelor. Poate că nu știe toată lumea, dar acidul salicilic, ingredientul activ al aspirinei, poartă numele de la  planta din care a fost extras, adică salcia.

După această descoperire, mulți oameni de știință au detectat substanța în mai multe alte plante, cum ar fi  o planta arbustivă Spirea (Spiraea), din care este derivată aspirina.

Aspirină și suc de lămâie, combinația care îți va salva ziua și îți șterge imperfecțiunile de pe chip

Această substanță nu este altceva decât un hormon vegetal care servește în principal la reglarea dezvoltării și creșterii plantei. Conform studiilor, de fapt, acidul acetilsalicilic ar putea induce o toleranță mai bună la stres a plantelor, rezultând o stare de sănătate mai ridicată a plantei.

Dizolvă câteva pastile de aspirina și stropește plantele de cameră. Vei fi uimit de rezultat, iar vecinii te vor invidia

 

Conform rezultatelor cercetărilor, utilizarea aspirinei la plante ar duce la rezultate extraordinare. Efectele substanței, de fapt, nu privesc exclusiv creșterea plantei, ci și  întărirea puterii imunitare. În aceste cazuri, puneți în apa cu care udați florile aspirină și veți avea parte de un rezultat uimitor. 

Cum să albești ușor și rapid rufele îngălbenite. Un ingredient din bucătărie este soluția ideală și cea mai ieftină

Cea mai bună soluție este să dizolvi câteva pastile în apă și să stropești plantele din când în când. Pe lângă îmbunătățirea sistemului imunitar al plantelor, acidul acetilsalicilic va ajuta a înflorirea mai rapidă a plantelor.

Combinația de aspirină și suc de lămâie va șterge imperfecțiunile de pe față

 

De asemenea, este  important să acordăm atenție și tenului nostru. Iată un truc ieftin și la îndemână pentru tenul tău: Combinația de aspirină și suc de lămâie va șterge imperfecțiunile.

Pentru a face masca, vom avea nevoie de trei tablete de aspirină, precum și de 50 de mililitri de apă caldă. Înmuiați tabletele în apă, apoi transformați-le într-o pastă. În continuare, procedați ca și cum ați avea în mâini un scrub obișnuit. Aplicați amestecul pe tenul curat și frecați-l cu mișcări circulare. După zece minute clătiți masca și bucurați-vă de rezultat. Dacă este necesar, repetați această "magie a aspirinei" de două ori pe săptămână pentru pielea grasă și o dată pentru pielea uscată.

Sticla cuptorului este murdară? Este suficient doar 1 ingredient și urmele de ulei ars dispar ca prin minune

Pentru probleme mai grave ale pielii, încercați să adăugați lămâie la masca dumneavoastră. Combinația va avea un efect de recul asupra acneei și, de asemenea, va curăța în profunzime porii. Pentru prepararea sa se iau aceleași trei comprimate de aspirină, dar se înlocuiesc 50 ml de apă cu aceeași cantitate de suc de lămâie. Se înmoaie tabletele în ea, se face o pastă și se repetă tot ca la prima rețetă. La început, o astfel de mască va trebui să fie repetată de 2 ori pe săptămână. Dar, pe măsură ce pielea dumneavoastră se îmbunătățește, vă puteți limita la măști preventive de câteva ori pe lună.

Aspirina poate fi, de asemenea, amestecată cu ulei de arbore de ceai sau aloe. Astfel de măști sunt bune pentru ameliorarea problemelor de acnee.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel