Sticla cuptorului este murdară? Este suficient doar 1 ingredient și urmele de ulei ars dispar ca prin minune

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Sticla cuptorului este murdară. Este suficient doar un ingredient și urmele de ulei ars dispar ca prin minune
Sticla cuptorului este murdară. Este suficient doar un ingredient și urmele de ulei ars dispar ca prin minune

Cuptorul este unul dintre cele mai folosite aparate electrocasnice din casa. Pentru mulți dintre noi cuptorul este esențial pentru pregătirea anumitor bucate. 

Evident, ca la orice aparat electrocasnic, trebuie să avem grijă de el, deoarece, pe lângă o durată de viață mai scurtă, ne va fi greu să eliminăm urmele de grăsime arsă.

Ce poate să facă bicarbonatul cu o bucată de carne e nebunie curată. Uită de saramură! Trucul specialiștilor pe care trebuie să-l știi

Același lucru este valabil și pentru cei care au folosesc cuptorul cu microunde. Desigur nu toți știu despre existența unui truc ingenios, care este suficient pentru degresa cuptorul.

 

Sticla cuptorului este murdară? Este suficient doar 1 ingredient și urmele de ulei ars dispar ca prin minune

 

Întotdeauna este mai bine să prevenim anumite lucruri cu obiceiuri bune, ceea ce ne va permite să economisim mult timp și efort. De fapt, este bine să vă amintiți să curățați rapid cuptorul imediat după utilizare, astfel încât să îndepărtați în mod regulat murdăria și să mențineți aparatul în stare bună.

 

Mirosurile neplăcute din casă dispar într-o secundă datorită acestui deodorant natural

 

Puțini oameni știu, însă, că acest produs ar putea fi util pentru curățarea sticlei cuptorului. Produsul despre care vorbim îl folosim zilnic pentru a spăla fructele și legumele.

De altfel, atunci când procedăm la curățarea cuptorului, se întâmplă adesea să uităm de sticla, care tinde să se murdărească rapid.

Lăsați ușa cuptorului să se răcească și apoi folosiți o cârpă umezită cu apă fierbinte pentru a dizolva reziduurile de grăsime de pe sticlă. În sfârșit, vom avea nevoie de o racletă cu care să îndepărtăm resturile de murdărie, înainte de a clăti bine sticla.

Utilizarea substanțelor chimice în cuptor nu este întotdeauna cea mai bună soluție, deoarece cuptorul este în contact continuu cu alimentele. De fapt, există remedii naturale disponibile care ne-ar putea fi utile.

 

Sticla cuptorului este murdară? Este suficient doar 1 ingredient și urmele de ulei ars dispar ca prin minune

 

Pentru a curăța sticla cuptorului, este suficient doar 1 ingredient, pe care îl folosim adesea în mașina de spălat sau în mașina de spălat vase. 

Este vorba despre  bicarbonat de sodiu, un ingredient indispensabil în casă. După cum am văzut, putem elimina micile reziduuri de murdărie de pe sticlă, ștergând-o cu o cârpă umedă, eventual înmuiată în apă fierbinte. Dar putem folosi apa, în care am pus bicarbonat.

Pune o lămâie pe noptieră, când dormi. „Obiceiul acesta te poate salva în multe situații“, explică un psiholog

 

În acest fel vom obține o pastă, pe care va trebui să o întindem pe toată suprafața sticlei și o lăsăm 15 minute ca să acționeze. La final, îndepărtăm totul cu ajutorul unui burete. 

În plus, pentru a elimina mirosurile neplăcute din cuptor, mai ales după ce ați gătit ceva, trebuie doar să ridicați temperatura la 180 grade. Puteți cojile de portocală în cuptor pentru doar un sfert de oră și mirosul mâncării va fi eliminat

[citeste si]

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel