Pune o lămâie pe noptieră, când dormi. „Obiceiul acesta te poate salva în multe situații“, explică un psiholog

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
 Trucuri cu lămâie: Cum să folosești acest fruct minunat în gospodărie și în viața de zi cu zi
Trucuri cu lămâie: Cum să folosești acest fruct minunat în gospodărie și în viața de zi cu zi

Ce se întâmplă cu corpul tău dacă pui o lămâie lângă patul tău? Iată un truc ieftin și la îndemână, care te poate salva din multe situații.

De ce pun unii oameni o lămâie lângă pat? Cum poate fi utilă? Aflăm beneficiile acestui obicei de la un psiholog și un medic.

Dacă există cineva care are o mulțime de admiratori, acela este lămâia. Citricele aromatice sunt folosite în diferite scopuri: se beau cu apă pe stomacul gol, se adaugă la ceai, la mâncăruri și la "elixir-uri" medicinale. Dar beneficiile fructului nu se opresc aici; parfumul său plăcut și proaspăt are multe beneficii pentru sănătate. De aceea, unii oameni își pun o bucată de lămâie lângă pat. Dar este cu adevărat sănătos?

 

Pune o lămâie pe noptieră, când dormi

 


Veronica Tyurina, psiholog și consultant, spune că aroma de citrice ajută la calmarea ușoară și naturală a sistemului nervos, pentru a vă aduce o stare de calm și seninătate în cap. Lămâia conține multe componente biologic active: acizi citrici și ascorbic, polifenoli, vitamine și bioflavonoide, denumite colectiv vitamina P. Oamenii folosesc citricele pentru febră, hipertensiune arterială, obezitate, grețuri matinale și multe alte afecțiuni. Cei mai descurcăreți își pun lămâie pe noptieră pentru a-i ajuta să doarmă mai bine și să se trezească mai ușor. Iată și celelalte efecte pe care le observă.

 

Vă ajută să adormiți

Mirosul de lămâie este revigorant și are și proprietăți antibacteriene. Dacă suferiți de nas înfundat, mirosul de citrice vă poate adormi cu ușurință. Acest lucru se datorează în mare parte faptului că reduce tensiunea arterială, ceea ce este important pentru persoanele cu hipertensiune arterială.

 

Îmbunătățește concentrarea

Mirosul de lămâie te ajută să te concentrezi asupra sarcinii pe care o ai de îndeplinit, fără să te grăbești sau să fii distras, menținându-ți în același timp sistemul nervos sub control. Oamenii de știință japonezi spun că aroma citricelor îmbunătățește performanța mentală cu jumătate. În experimentul lor, participanții au făcut cu 54% mai puține greșeli decât de obicei. Deci, dacă gândurile inutile te bântuie noaptea, te ajută să te concentrezi pe lucrurile pozitive.

 

Eliberează stresul

Depresia de fond poate indica o iminentă cădere nervoasă. Vă puteți ajuta folosind zilnic lămâia pentru aromaterapie. Un truc atât de simplu ajută la relaxare și la ameliorarea tensiunii.

Uleiul esențial de lămâie este bun pentru a-ți ridica starea de spirit, potrivit oamenilor de știință de la Universitatea din Ohio. Efectul este chiar mai bun decât alte uleiuri esențiale, cum ar fi lavanda și trandafirul. "Aromaterapia cu lămâie ameliorează, de asemenea, unele dintre simptomele anxietății și depresiei, inclusiv greața.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel