Camion, în drum spre Germania, oprit la frontieră: zeci de cutii cu bunuri de lux contrafăcute, confiscate

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Camion, în drum spre Germania, oprit la frontieră, zeci de cutii cu bunuri de lux contrafăcute, confiscate
Camion, în drum spre Germania, oprit la frontieră, zeci de cutii cu bunuri de lux contrafăcute, confiscate

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocamion, mai multe cutii de carton ce conțineau 2.465 bunuri - articole vestimentare, încălțăminte și marochinărie, toate purtând însemnele unor branduri de lux şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

Dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, acestea ar fi valorat aproximativ 900.000 lei.  În data de 06.01.2024, în jurul orei 08.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean bulgar, care se afla la volanul unui autocamion, înmatriculat în Bulgaria, care circula pe ruta Bulgaria–Germania.

Cu ocazia efectuării controlului mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentul de marfă al autocamionului, mai multe cutii de carton ce conțineau articole vestimentare, marochinărie și încălțăminte.

 

Șoferul bulgar s-a ales cu dosar penal

 

În urma inventarierii bunurilor, a rezultat cantitatea de 2.465 bunuri,  toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile, în valoare de aproximativ 900.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către polițiștii de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, faţă de şoferul bulgar se efectuează cercetări, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel