Bulgaria. Șoferul turc al autocarului înmatriculat în România, care a cauzat gravul accident, rămâne în arest

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Șoferul turc care a cauzat accidentul grav din Bulgaria în care și-au pierdut viața mai mulți români, iar alții au fost răniți, rămâne în arest. 

Curtea de Apel din oraşul Veliko Tărnovo a confirmat măsura arestării preventive a şoferului turc acuzat de producerea accidentului rutier grav, soldat cu patru decese, pe şoseaua Ruse-Veliko Tărnovo. În urma accidentului din 6 august, trei cetăţeni români şi unul turc şi-au pierdut viaţa şi alţi cinci pasageri au fost grav răniţi. Decizia instanţei este definitivă.

Şoferul turc Cengiz Can a fost acuzat că a provocat decesul celor patru persoane din neglijenţă, faptă care, conform legii, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani. Potrivit procurorului Radoslav Kosev de la Procuratura de pe lângă Curtea de Apel din Veliko Tărnovo, există pericolul ca acuzatul să încerce să se sustragă urmăririi penale:

"Dacă va fi găsit vinovat, este foarte probabil ca pedeapsa care va fi aplicată să fie efectivă. Acest pericol îi motivează pe acuzaţi să se sustragă cercetării şi judecăţii", a explicat Kosev.

Avocatul şoferului turc, Gheorghi Nikolov, a solicitat arest la domiciliu pentru clientul său. Ancheta aşteaptă rezultatele expertizei medico-legale şi auto-tehnice, pentru că cei cinci cetăţeni români răniţi care au fost transportaţi cu elicopterele la spitale din Bucureşti în ziua accidentului nu au fost audiaţi. 

Trei români au murit în accidentul din Bulgaria, alți cinci au fost răniți

 

Pacienţii internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti - Floreasca în urma accidentului rutier produs în urmă cu o săptămână în Bulgaria se află în continuare în stare gravă, în acest moment fiind stabili din punct de vedere al funcţiilor vitale, a anunţat unitatea sanitară.

Potrivit unei informări a spitalului, trei pacienţi se află la Secţia de Terapie Intensivă, iar doi în saloane postoperatorii (terapie intensivă intermediară).

"Echipele multidisciplinare compuse din medici de terapie intensivă, chirurgie generală, ortopedie, neurochirurgie îi supraveghează permanent pe aceşti pacienţi, adaptând tratamentul în funcţie de evoluţia lor, inclusiv intervenţii chirurgicale în zilele care urmează", a precizat Spitalul Floreasca.

În accidentul produs săptămâna trecută, sâmbătă noaptea,  în zona Veliko Târnovo din Bulgaria, cinci români au fost răniţi şi trei au murit.

Patru elicoptere au fost trimise pentru a aduce răniţii români în ţară.

Cei opt călătoreau cu un autocar înmatriculat în România, la bordul căruia se aflau 25 de pasageri. Şapte erau cetăţeni turci, iar restul români. Accidentul s-a produs între Kutsina şi Polikraishte. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel