Bulgaria intră în carantină națională: Se închid școlile, restaurantele și magazinele

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
elevi_bulgaria
elevi_bulgaria

Bulgaria va închide şcolile, restaurante şi centre comerciale până la sfârşitul lunii martie, întrucât se confruntă cu o creştere semnificativă a infecţiilor cu COVID-19 care au împins spitalele la limită, a declarat joi Ministrul bulgar al Sănătăţii.

Ţara balcanică, care urmează să organizeze alegeri naţionale pe 4 aprilie, a înregistrat o creştere cu 40% a noilor infecţii în ultima săptămână. Astăzi au fost a raportate 4.201 de cazuri noi, cu 7.804 de persoane în spitale, inclusiv 609 în terapie intensivă, relatează The Guardian.

Guvernul de centru-dreapta a închis, de asemenea, grădiniţele, teatrele, cinematografele şi sălile de sport şi a interzis evenimentele private.

"Numărul infecţiilor este în creştere, la fel şi numărul persoanelor spitalizate cu COVID-19, ceea ce ne-a determinat să impunem restricţii la nivel naţional de luni timp de 10 zile", a declarat ministrului Sănătăţii Kostadin Angelov reporterilor, titrează Mediafax.

Cu 350.700 de bulgari vaccinaţi cu o primă doză până acum, ţara de şapte milioane are cel mai slab procent din Uniunea Europeană.

Bulgaria a raportat un total de 291.769 infecţii cu coronavirus şi 11.715 decese de la începutul pandemiei. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel