Bulgaria. Hotelierii pun lacătul pe afaceri din lipsă de turişti

Mădălina Hideg |
Data actualizării: | Data publicării:
Litoral Bulgaria
Litoral Bulgaria

Germania a suspendat zborurile către coasta de nord a Mării Negre bulgare și au emis o avertizare de călătorie în zonele Blagoevgrad, Dobrici și Varna. Mai mult decât atât, cetățenii germani care sosesc dintr-una din destinațile cu risc crescut de infectare din Bulgaria vor fi testați obligatoriu.

 

 

Stațiuna Albenă, din Bulgaria, a început închiderea treptată a hotelurilor, în urma deciziei luate de autorităților bulgare, după ce numărul de turiști a scăzut considerabil.

"Situația epidemiologică din complexul turistic este calmă, până în prezent nu există date privind turiștii infectați. Săptămâna trecută, complexul Albenă a avut peste 8.000 de turiști, săptămâna aceasta sunt deja în jur de 6.500", a declarat Hristo Penev, managerul complexului Albena, citat de Duma.bg.

Potrivit lui Penev, până în prezent au existat date despre persoanele de contact ale celor infectați din rândul personalului, pentru că acestea și-au suspendat obligațiile de serviciu, dar nu a fost înregistrat niciun caz pozitiv la turiști. Presa bulgară scrie că ministrului Turismului, Mariana Nikolova, s-ar fi întâlnit cu reprezentanții touroperatorilor germani, cu care a discutat deschis posibilitatea manipulării informațiilor despre cazurile COVID-19, deoarece datele oficiale legate de pandemie i-au făcut pe turiștii germani să renunțe la vacanțe. În presa germană au apărut mai multe mărturii cu privire la nerespectarea regulilor de protecție împotriva COVID-19 în stațiunile de pe litoralul bulgar.

Presa a vorbit despre numărul redus de specialiști - în toată Bulgaria nu există mai mult de 160 de specialiști în boli infecțioase - și de lipsurile sistemului de sănătate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel