Bulgaria: 500 de elevi și 40 de profesori, în carantină doar în prima săptămână de școală

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
elevi_bulgaria
elevi_bulgaria

Şcolile nu vor fi închise, a declarat, pentru postul public de radio de la Sofia, ministrul adjunct al educației, Tania Mihailova. Ea a asigurat că ministerul monitorizează în fiecare zi și fiecare oră cazurile și procesele în toată Bulgaria.

La data de 20 septembrie, au fost identificați 26 de elevi cu teste pozitive. O parte dintre ei nu au fost la școală în prima zi, alții au fost infectați înainte de începerea anului școlar. În prezent, 19 clase, 500 de elevi și 40 de profesori sunt în carantină, relatează Sega.

Dezinfectarea se face peste tot, iar bugetele școlare sunt suficiente pentru a prelua această activitate până la sfârșitul anului calendaristic, deci nu este necesar și nici corect să se ia bani de la părinți, donațiile sunt voluntare, a subliniat Tania Mihailova.
Viceministrul a explicat că în această etapă se mizează pe abordarea individuală și i-a sfătuit pe părinți, profesori și elevi să rămână acasă atunci când cineva nu se simte bine. ”În acest an școlar, copiii vor avea voie să opteze pentru învățământul la distanță, în mediul online, dacă doresc”, a spus ea.

Până în prezent, peste 500 de elevi și-au exprimat o astfel de dorință, iar 400 au făcut acest lucru din motive de sănătate. “Dar școala este locul în care copiii sunt construiți ca indivizi”, a subliniat ministrul adjunct.

Între timp, din teritoriu sosesc informații despre noi cazuri de COVID-19 în școli. Două clase - una de la Liceul de limbi străine “Romain Rolland” din Stara Zagora și cealaltă de la Școala profesională de industrie ușoară și turism din Kazanlâk -, au fost plasate în carantină la domiciliu pentru 14 zile din cauza unor cazuri confirmate de COVID-19, a comunicat Inspectoratul Raional de Sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel