Bulgar, prins în apele teritoriale românești ale Dunării. Bărbatul a fost acuzat de braconaj, iar barca i-a fost confiscată

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Bulgar, prins în apele teritoriale românești ale Dunării. Bărbatul a fost acuzat de braconaj, iar barca i-a fost confiscată
Bulgar, prins în apele teritoriale românești ale Dunării. Bărbatul a fost acuzat de braconaj, iar barca i-a fost confiscată

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.T.F. Călărași au depistat în zona de competență, un cetățean bulgar, care trecuse fraudulos în apele teritoriale românești ale Dunarii, folosindu-se de o barcă, și care desfășura activități de vânătoare.

În cursul zilei de ieri, în jurul orei 12.30, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.T.F. Călărași, planificați în serviciu pentru supravegherea frontierei de stat, au depistat la malul românesc al Dunării, la km flv. 448,5, o persoana de sex masculin, care se afla într-o barcă înmatriculată în Bulgaria.

Procedând la interceptarea și legitimarea persoanei în cauză, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că persoana depistată este cetățean bulgar, în vârstă de 42 de ani.

În barca acestuia au fost descoperite o armă de vânătoare, 208 cartușe de vânătoare, alte 14 obiecte folosite pentru vânătoare, dar și 34 de exemplare de rațe sălbatice braconate.  În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că bărbatul a ieșit cu barca pe Dunăre, pentru a vâna, iar apoi s-a deplasat de pe teritoriul bulgăresc spre malul românesc. Totodată, cetățeanul bulgar nu deținea autorizație legală pentru a desfășura activități de vânătoare.

Ambarcațiunea, arma de vânătoare, muniția dar și vânatul au fost ridicate de către polițiști în vederea continuării cercetărilor, iar pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar penal, în cadrul căruia se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, braconaj cinegetic și contrabandă calificată. Ulterior, acesta a fost preluat de către autoritățile statului bulgar în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale.

Un tânăr afgan, care a trecut ilegal graniţa dintre Ucraina şi România, a fost găsit, zilele trecute, de poliţiştii de frontieră din Botoşani în stare de hipotermie, a anunţat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF), Minodora Răcnea.

Imigrant afgan, găsit înghețat de polițiștii români de frontieră

 

Potrivit sursei citate, bărbatul a fost identificat pe raza localităţii Racovăţ, în urma unor schimburi de informaţii cu autorităţile ucrainene. La scurt timp după identificare, acesta a fost transportat la Spitalul Municipal Dorohoi.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au depistat un cetăţean afgan, care a încercat să intre ilegal în România. Din cauza condiţiilor meteo de frig extrem, tânărul aflat în hipotermie a fost dus la spital pentru a i se acorda îngrijire de specialitate. (…) Persoana în cauză a fost oprită pe direcţia localităţii Racovăţ, însă, din cauza stării sale de sănătate, a fost solicitat sprijinul unui echipaj medical, cetăţeanul fiind condus la spitalul Dorohoi”, a precizat Răcnea.

Poliţiştii de frontieră susţin că bărbatul a trecut ilegal frontiera de stat în România, din dorinţa de a găsi un loc de muncă.

Cetăţeanul afgan este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, persoana urmând a fi preluată de autorităţile ucrainene, în baza acordului de readmisie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel