București și Ilfov nu intră în carantină. Vor fi controale ample

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
București și Ilfov nu intră în carantină. Vor fi controale ample
București și Ilfov nu intră în carantină. Vor fi controale ample

Municipiul București și județul Ilfov nu vor intra în carantină pentru a limita răspândirea cazurilor de infectare cu coronavirus, dar vor fi controale de amploare.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a respins propunerea Institutului Național de Sănătate Publică. Astfel, Bucureștiul și județul Ilfov vor avea parte de controale ample pentru respectarea restricțiilor impuse de Covid.

Cea care a propus intrarea în carantină este medicul  Simona Pârvu din cadrul INSP. Ea susține că  măsurile stabilite de autorități până în prezent nu au fost suficient de eficiente pentru a  ține sub control pandemia de Covid.

„De la propunere până la adoptarea unei decizii sunt o serie de paşi care trebuie urmaţi şi care sunt foarte clar reglementaţi. Scopul propunerii a fost de a supune în cadrul discuţiei Grupului tehnico-ştiinţific şi de a înainta decidenţilor o serie de propuneri care să fie analizate şi să stea la baza deciziilor ulterioare”, a declarat medicul Simona Pârvu, citată de Agerpres.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență(DSU) a precizat că se mențin restricțiile în vigoare și nu este exclus să apară altele.

București și Ilfov nu intră în carantină. DSU: „Ar afecta grav instituțiile statului”

 

Prin urmare, masca rămâne obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise, școlile pot decide când este cazul să țină cursuri online, iar intrarea în baruri, cafenele și restaurante se va face pe baza certificatului Covid.

„Măsura carantinei zonale nu poate duce la realizarea obiectivului specific fără să pună în pericol grav funcționarea instituțiilor statului, luând în considerare analiza Grupului de Suport Tehnico-Științific privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase pe teritoriul României realizată în cadrul ședinței din data de 15.10.2021 și materializată în Hotărârea nr. 5 din aceiași dată, prin care se propune ca la nivelul Municipiului București și al județului Ilfov să nu fie instituită măsura carantinei zonale, cu condiția intensificării activităților de control a respectării măsurilor și realizării unei analize detaliate cu privire la posibilitatea introducerii de noi restricții, în contextul propunerii formulată de Institutul Național de Sănătate Publică pentru instituirea măsurii carantinei la ”nivelul zonei metropolitane București”, a precizat DSU.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel