ȘOC. De teama BREXIT, englezii solicită cetățenie germană

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

De teama Brexit, tot mai mulți britanici care locuiesc în Germania solicită cetățenie în această țară.

Brexit-ul provoacă tot mai multe probleme pentru britanicii care locuiesc în Germania. Potrivit presei locale din Deggendorf, din ce în ce mai mulți dintre cei 40 de cetățeni britanici care trăiesc în zonă au depus cereri pentru a obține cetățenia germană.

Ann Strunz și Elisabeth Whitehead sunt două femei cu pașaport britanic și cărți de identitate germane. Ann Strunz locuiește în Germania de la începutul anilor '70. Cei doi s-au întâlnit în Marea Britanie, atunci când soțul ei, un profesor de engleză, a venit în Regat pentru o vizită de studiu. Din februarie 1971 trăiește în districtul Deggendorf (Bavaria). Femeia se simte ca acasă în Germania, iar în familie se vorbește jumătate engleză, jumătate limba germană.

S-a gândit la cetățenia germană după rezultatul referendumului în favoarea Brexit. "Nu am fost surprinsă de rezultatul referendumului", spune ea, citată de portalul pnp.de.

În timpul vizitelor în orașul natal Peterborough, ea a observat cum atitudinea britanicilor împotriva UE a devenit din ce în ce mai hotărâtă. Perspectiva unui brexit fără acord și teama unui permis de ședere limitat după ieșirea efectivă a Marii Britanii din UE au convins-o pe Ann Strunz să depună cererea pentru a obține cetățenia. Femeia a trecut testul de naturalizare, acesta fiind unul dintre cele mai grele examene de acest fel din UE. 

Un caz similar este cel al lui Liz Whitehead, care s-a mutat la Deggendorf împreună cu soțul ei la începutul anilor 2000. Acestora li se alătură James Barton, care locuiește în district timp de opt ani împreună cu soția sa bavareză și cei doi copii.

sursa foto: pnp.de

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel