Brexit: Anunț de ultimă oră pentru 500.000 de români, din PE

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
brexit
brexit

Europarlamentara PSD Claudia Țapardel s-a întâlnit cu Secretarul de Stat pentru Brexit, Lord Callanan Martin, pentru a discuta despre situația românilor din Marea Britanie după Brexit. 

Lord Callanan a oferit garanții europarlamentarului Claudia Țapardel în ceea ce privește dreptul de a locui și de a lucra pe teritoriul Marii Britanii, prin anunțarea faptului că toți cetățenii europeni, inclusiv cei 500.000 de români, care locuiesc și muncesc în Marea Britanie, vor avea dreptul de a aplica pentru obținerea statutului de rezidență permanentă - așa numitul settled status.

În acest sens, guvernul britanic a simplificat procedura de aplicare, care va consta în transmiterea tuturor documentelor necesare pentru obținerea statutului de rezidență permanentă prin intermediul unei aplicații pe telefon, care poate fi instalată pe orice telefon de tip Android. Costul acestui serviciu este de 65 de lire sterline.

De asemenea, după finalizarea perioadei de tranziție toți cetățenii UE care nu au reușit să aplice pentru rezidență permanentă în timp util, vor beneficia de o prelungire a termenului de aplicare cu încă șase luni.

”Drepturile trebuie să fie garantate”

”În calitate de membru în Comisia pentru Afaceri Constituționale din Parlamentul European, încă de la anunțarea referendumului privind Brexit am militat pentru protejarea tuturor drepturilor cetățenilor europeni, inclusiv ale cetățenilor români care locuiesc în Marea Britanie. Cu această ocazie, am subliniat faptul că Marea Britanie se bucură de valoarea adăugată economiei naționale prin munca cetățenilor români, în special în domenii ce țin de sănătate, construcții sau IT. Drepturile acestora nu pot constitui subiectul unei negocieri, ci trebuie să fie garantate indiferent de circumstanțele politice.” a punctat eurodeputatul Claudia Țapardel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel