Boris Johnson anunță LOCKDOWN-ul. Rebeliune în rândul conservatorilor: „Va dura LUNI ÎNTREGI“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, va merge în Parlament astăzi pentru a explica faptul că nu există „alternativă” la lockdown și că cele 4 săptămâni de închidere totală sunt necesare. Deputații conservatori se tem însă că un lockdown ar putea dura mai mult decât data de 2 decembrie, cum este prevăzut acum.

Premierul Johnson a anunțat sâmbătă măsuri dure în Anglia, după o creștere intensă a numărului infectărilor cu coronavirus. Restricțiile vor începe de joi și includ închiderea restaurantelor, a barurilor, a sălilor de fitness și a magazinelor neesențiale. Miercuri  parlamentarii vor vota propunerea lockdown-ului. 

Boris Johnson  s-a confruntat aseară cu o rebeliune în rândul conservatorilor din cauza propuneri noului blocaj național. Mulți dintre proprii săi parlamentari au fost revoltați de dezvăluirea faptului că restricțiile ar putea dura mult mai mult decât cele patru săptămâni planificate - și ar putea chiar să ajungă în primăvară, cu o scurtă relaxare de Crăciun, relatează Daily Mail.

Lockdown și după 2 decembrie?

 

Șeful de cabinet Michael Gove a admis că Lockdown-ul  pentru Anglia ar putea fi prelungită după 2 decembrie dacă rata R de infectare nu scade sub 1.  

Unii au indicat deja că se vor opune măsurilor de care antreprenorii se tem că vor distruge o economie deja fragilă. „Voi vota împotriva noului blocaj național miercuri, când va veni în fața Camerei Comunelor", a declarat fostul ministru al cabinetului Esther McVey. Decizia de blocare ”cauzează mai mult rău decât Covid”, a mai spus ea.

Surse guvernamentale au declarat că, chiar și atunci când restricțiile naționale  vor fi relaxate, multe zone vor rămâne sub regulile de nivelul trei pentru restul iernii, pentru a preveni ca virusul să scape din nou de sub control. Un apropiat al Guvernului a avertizat despre „trei sau patru luni foarte dure”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel