BOR avertizează credincioșii care merg la biserica privată a lui Cristian Pomohaci: „Aduce multă suferință și necaz în viață“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Biserica Ortodoxă Română (BOR) avertizează credincioșii că fostul preot Cristian Pomohaci - caterisit în 2017 după scandalul în care a fost acuzat de racolare de minori în scopuri sexuale - continuă să oficieze slujbe într-o biserică organizată în garajul  locuinței sale private. Mai mult, recomandă clericilor să nu meargă acolo pentru că „le poate aduce multă suferință și necaz în viață, pe plan spiritual și fizic“, după cum se arată într-un document emis de Arhiepiscopia Ortodoxă a Albei Iuliei.

Arhiepiscopia Ortodoxă a Albei Iuliei, anunță printr-o circulară transmisă în 20 octombrie că solistul de muzică populară Cristian Pomohaci și-a construit singur o biserică și îi invită pe credincioși să nu o frecventeze, fiind în afara Bisericii Ortodoxe.

”Cu multă îngrijorare și durere, vă aducem la cunoștință faptul că domnul Cristian Pomohaci, fost paroh al Parohiei Moșuni, Protopopiatul Târgu Mureș, deși nu mai are calitatea de preot, a continuare să mimeze Preoția și să facă slujbe religioase în garajul casei personale din localitatea Moșuni. Mai mult decât atât, de curând, a cumpărat un local în localitatea Ernei, județul Mureș, pe care l-a transformat în biserică sau mănăstire, fiind împodobit cu iconostas și cu obiecte de cult, oficiindu-se acolo slujbe specifice Bisericii ortodoxe.

„Aduce multă suferință și necaz în viață“

 

Prin urmare, îndemnăm pe toți credincioșii Eparhiei noastre să nu frecventeze ale locaș, deoarece nu este o biserică sfințită de către un episcop ortodox, după rânduială ortodoxă. De asemenea, tot ceea ce se săvârșește acolo de către domnul Cristian Pomohaci și ajutoarele acestuia nu este valid, nu aduce binecuvântare și har celor ce participă la astfel de slujbe. Dimpotrivă, le poate aduce multă suferință și necaz în viață, pe plan spiritual și fizic.

Totodată, vă aducem la cunoștință că domnia sa este cercetat de către organele statului cu privire la infracțiunea de port ilegal de uniformă, deoarece Biserica Ortodoxă Română, prin instanțele ei de judecată, i-a interzis acestuia dreptul de a mai purta reverendă și veștminte preoțești sau de a mai sluji cele sfinte”, se precizează în documentul asumat de ÎPS Irineu, Arhiepiscop al Albei Iuliei.

Pomohaci a fost condamnat pentru evaziune și a fost acuzat că ar fi abuzat mai mulți băieți. Deși nu mai are voie să țină slujbe în biserică, fostul părinte mai are adepți și ține slujbe în garajul casei sale. 

Mai mult, preotul a fost filmat acolo făcând chiar și o exorcizare. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel