Bitcoin urcă la cel mai ridicat nivel din iunie 2022

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Bitcoin sare peste 60.000 de dolari pentru prima dată din noiembrie 2021
Bitcoin sare peste 60.000 de dolari pentru prima dată din noiembrie 2021

Criptomoneda de top bitcoin a atins marți un maxim al ultimelor nouă luni de 26.533 dolari, în a patra zi consecutivă de creșteri, părând să beneficieze de haosul de pe piețele globale după prăbușirea, săptămâna trecută, a Silicon Valley Bank.

Bitcoin a urcat la 26.533 de dolari în jurul orei 1306 GMT, în creștere cu aproximativ 10% în această zi, la cel mai ridicat nivel din iunie 2022. A câștigat 7,6% duminică și 9,1% luni.

Dolarul a fost puțin schimbat în general, după ce datele privind prețurile de consum din SUA au arătat marți că inflația continuă să crească, dar într-un ritm mai lent decât în luna precedentă, într-o lectură anticipată pe scară largă care ar putea determina Rezerva Federală să încetinească sau chiar să întrerupă creșterea ratelor dobânzilor săptămâna viitoare.

Prețurile criptomonedelor au scăzut puternic în 2022, deoarece creșterea ratelor i-a determinat pe investitori să renunțe la activele riscante. O serie de prăbușiri la firmele de criptomonede de profil înalt, inclusiv la bursa majoră FTX, a lăsat clienții cu pierderi mari.

 

Va crește Bitcoin din nou?

 

Începând de acum, pe 13 martie 2023, Bitcoin s-a tranzacționat în intervalul pozitiv de la nivelul de 22.500. Revigorarea Bitcoin se bazează puternic pe câteva știri pozitive ieșite din SUA, cum ar fi datele lor în linie cu locurile de muncă și, cel mai important, planul de salvare al autorităților americane pentru sistemul financiar și bancar al națiunii, care, la rândul lor, au consolidat încrederea entuziaștilor cripto în această piață șubredă.

La momentul redactării acestui articol, volumul zilnic de tranzacționare a Bitcoin se ridică la peste 35 de miliarde de dolari, scrie Forbes.

În timp ce viitorul Bitcoin rămâne necunoscut, investitorii de retail trebuie să fie foarte atenți și prudenți cu privire la fiecare mișcare a Bitcoin, deoarece a fost o lună destul de tumultoasă pentru Bitcoin. Motivele pentru o astfel de volatilitate au fost condițiile macroeconomice ale piețelor majore, cum ar fi SUA și Marea Britanie.

Trebuie remarcat faptul că prețul Bitcoin a arătat semnale pozitive odată ce a depășit nivelurile cruciale de 16.800 de dolari. Prețul a accelerat din nou ritmul și a continuat să arate semnale ascendente până în prezent. Mulți se așteaptă ca, tabloul să se stabilizeze în continuare și BTC să continue o raliu de ușurare în această lună. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel