Biserica românească din Olanda face presiuni asupra parlamentului olandez pentru primirea României în Schengen

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Biserica românească din Olanda face presiuni asupra parlamentului olandez pentru primirea României în Schengen / Foto: Captură video youtube
Biserica românească din Olanda face presiuni asupra parlamentului olandez pentru primirea României în Schengen / Foto: Captură video youtube

Părintele Paroh Dr. Ioan Durӑ, Protopopul Ţărilor de Jos şi parohul primei parohii ortodoxe române de pe pământ olandez, parohia „Sf. Grigorie Teologul” din Schiedam/Rotterdam a transmis scrisori de susţinere a aderării, în acest an, a României la zona Schengen.

Parohul primei parohii ortodoxe române de pe pământ olandez, parohia „Sf. Grigorie Teologul” din Schiedam/Rotterdam, a transmis preşedintei Camerei Reprezentanţilor de la Haga, doamna Vera Bergkamp, respectiv preşedintei Comisiei pentru Afaceri Europene din cadrul aceluiaşi for legislativ, doamna Laura Bromet, scrisori de susţinere a aderării, în acest an, a României la zona Schengen.

Pӑrintele Paroh Protopop Dr. Ioan Durӑ a evocat cooperarea pe multiple planuri, de peste 140 de ani, dintre România şi Ţările de Jos şi „viziunea comună a celor două ţări în ceea ce priveşte necesitatea asigurării păcii, a securităţii şi a prosperităţii în spaţiul european”, scrie în comunicat.

 

Parohul a arătat că aderarea României la zona Schengen împărtăşeşte aspiraţiile poporului olandez pentru pace şi solidaritate

 

A arătat că aderarea României la zona Schengen este un act de recunoaştere a îndeplinirii criteriilor cerute, a capacităţii de a proteja frontierele externe ale Uniunii Europene, precum şi un act de aliniere la evaluarea Comisiei Europene şi la rezoluţiile Parlamentului European.

Pӑrintele Ioan s-a referit la comunitatea română din Ţările de Jos care, „păstrându-şi vii limba, cultura, tradiţiile şi credinţa ortodoxă, împărtăşeşte aspiraţiile poporului olandez pentru pace şi solidaritate, interesul pentru securitatea şi bunăstarea Europei, grija pentru viitorul tinerei generaţii”, scrie în comunictatul de presă. 

Acesta a amintit, de asemenea, că la fiecare Sfântă Liturghie se rostesc rugăciuni pentru Majestatea Sa Regele Willem-Alexander, pentru Majestatea Sa Regina Máxima, pentru poporul olandez şi ţara acestuia.

 

Pӑrintele Paroh Protopop Dr. Ioan Durӑ a adresat parlamentarilor olandezi apelul de a susţine aderarea României la spaţiul Schengen

 

Pӑrintele Paroh Protopop Dr. Ioan Durӑ a adresat parlamentarilor olandezi apelul de a susţine aderarea României la spaţiul Schengen, aderare pe care a apreciat-o ca fiind „esenţială atât pentru economia şi securitatea celor două ţări, cât şi a Uniunii Europene, puternic afectată de războiul din Ucraina şi criza energetică”.

În finalul scrisorilor, Pӑrintele Paroh Protopop Dr. Ioan Durӑ şi-a exprimat nădăjdea că în evaluarea olandeză „vor prevala recunoaşterea unei stări de fapt consfinţite de Comisia Europeană şi Parlamentul European, precum şi avantajele certe, atât pentru statele membre cât şi pentru Uniunea Europeană în ansamblu, care decurg din primirea României în zona Schengen.”, se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel