Biserica specială pe care BOR o construiește în Dubai. Va avea şi teren de sport

Elena Didila |
Data publicării:
Fotografie creată de JESHOOTS.com, de la Pexels
Fotografie creată de JESHOOTS.com, de la Pexels

În Dubai sunt aproximativ 10.000 de români. Visul comunității românilor din Emiratele Arabe Unite de a avea o parohie ortodoxă română în Dubai, deservită de un preot român, s-a împlinit în anul 2021 după o îndelungată perioadă de activitate intensă și asumată a credincioșilor.

Înființarea Parohiei Ortodoxe Române din Dubai a avut loc în iunie 2021 conform Patrriarhiei Române. Tânărul teolog Alexandru Cristian Trușcan a fost desemnat de către Preafericitul Părinte Patriarh, și hirotonit preot pentru a fi parohul nou înființatei Parohii românești din Dubai, aflată de acum sub ocrotirea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu (8 septembrie) și a Sfântului Cuvios Isaac Sirul (28 ianuarie), potrivit Biserica Ortodoxă Română din Dubai.

 

Centrul Românesc Ortodox Social Sportiv din Emiratele Arabe Unite

 

Anul acesta au început lucrările  la biserica românească din Dubai. Construcția Centrului Românesc Social Sportiv din Dubai este planificată în patru etape de lucru, durata estimată a primelor două etape fiind de 34 de luni.

Centrul Românesc Ortodox Social Sportiv (CROSS) este un proiect dedicat românilor din diaspora de pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite. 

Ansamblul CROSS poate fi realizat datorită înființării în vara anului 2021 a Parohiei Ortodoxe Române din Dubai. Prin generozitatea Alteței Sale, Șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, denominațiunile religioase din Dubai primesc gratuit, în propietate, o suprafață de teren pentru construirea lăcașului de cult.

2. -imagine fara descriere- (captura-de-ecran-2022-05-05-200834.jpg)

Biserica Ortodoxă Română, după o experiență de 14 ani de misiuni ale preoților români în comunitatea românească din Emirate, dorește să construiască nu doar o biserică, ci și un Centru Românesc, un spațiu polivalent în care frații noștri din Emirate să fie împreună.

Aici se vor putea întâlni, vor organiza activități și evenimente, vor cultiva sentimentul apartenenței la națiunea română, crescându-și copiii în atmosfera tradițiilor și spiritualității românești și vor păstra limba română strămoșească drept cea mai loială și sfântă expresie a dorului și iubirii care izvorăsc din inimă.

De asemenea, CROSS, prin terenul de sport, va fi cel mai atractiv spațiu al tinerilor și copiilor români, găzduind antrenamente, evenimente și competiții sportive, și oferindu-le șansa de a se întâlni pe un teren comun și de naște prietenii și legături ce pot dura o viață.

 

Complex parohial în Dubai

Noul complex parohial din Dubai a fost conceput în stilul arhitectural specific românesc al Mănăstirilor Cozia, Polovragi și Hurezi.

Pliantul cu detalii privind proiectul poate fi vizionat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel