Biserică, cuprinsă de flăcări la Constanța: 11 apartamente din blocul învecinat, distruse de foc

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Biserică, cuprinsă de flăcări la Constanța - 11 apartamente din blocul învecinat, distruse de foc. Sursa -  captura foto
Biserică, cuprinsă de flăcări la Constanța - 11 apartamente din blocul învecinat, distruse de foc. Sursa - captura foto

Un număr de 11 apartamente au fost afectate de flăcări şi fum, iar faţada blocului în care sunt aceste locuinţe a fost distrusă de foc, în urma incendiului care a cuprins duminică o biserică dintr-un cartier din municipiul Constanţa.

"La incendiul de la biserica din Constanţa: 4 din 11 apartamente, afectate de incendiu şi de fum, restul - de fum (7 apartamente); latura dinspre biserică a faţadei blocului, afectată de flăcări. Aproximativ 500 metri pătraţi - construcţie de lemn din curtea bisericii - arsă complet", a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dobrogea".

Incendiul a cuprins un paraclis provizoriu aflat în curtea bisericii Sf. Ecaterina, lăcaş de cult în construcţie, în cartierul constănţean Tomis Plus, în timpul unei slujbe susţinute de preoţi.

 

30 de persoane au fost evacuate din biserica în flăcări

 

Un număr de 30 de persoane au fost evacuate de Gruparea de Jandarmi Mobilă din biserica cuprinsă de flăcări, duminică, într-un cartier din municipiul Constanţa, iar 15 locatari ai unui bloc din vecinătate, afectat de incendiu, s-au autoevacuat sau au fost scoşi din imobil de pompieri, a informat ISU "Dobrogea".

Potrivit ISU, două persoane au suferit atac de panică, iar o a treia, arsuri minore la antebraţ.

"Pentru localizarea şi stingerea flăcărilor, la faţa locului salvatorii acţionează cu 6 autospeciale de stingere, 2 autoscări, 1 autospecială pentru transport victime multiple şi 1 ambulanţă SMURD. În sprijinul echipajelor din teren a fost alocată şi 1 ambulanţă SAJ", a transmis ISU.

Pompierii au scos din lăcaşul de cult 11 butelii de aragaz. "Toate persoanele din blocul alăturat s-au autoevacuat. Din informaţiile primite de la preotul bisericii, în interiorul lăcaşului de cult nu mai sunt persoane", a transmis ISU.

Conform Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa, "deocamdată, o singură pacientă, de 45 de ani, are arsuri gradul unu pe antebraţ şi a fost transportată la Spitalul Judeţean".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel