Bill Gates, noi predicții despre Covid: „Va fi mai mult ca gripa sezonieră”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Varianta Omicron a coronavirusului face în prezent ravagii în SUA și în restul lumii într-un ritm record, dar Bill Gates vede speranță la orizont.

Odată ce valul actual se va diminua, țările se pot aștepta să înregistreze “mult mai puține cazuri” în 2022, a scris Bill Gates, marți, în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri pe Twitter cu Devi Sridhar, președinte al catedrei de sănătate publică globală de la Universitatea din Edinburgh.

Odată ce se va întâmpla acest lucru, a continuat Gates, citat de Știrile PRO TV, Covid poate fi cel mai probabil „tratat mai mult ca gripa sezonieră”.

Cofondatorul Microsoft și filantropul miliardar nu este primul care face predicții similare. Unii experți spun că răspândirea rapidă a variantei Omicron, deși este la rându-i periculoasă, ar putea „îmbogăți” suficient de mulți oameni cu așa-numita „imunitate naturală” pentru a ajuta la direcționarea pandemiei Covid într-o fază „endemică” mult mai puțin severă.

 

Bill Gates: „Omicron va crea multă imunitate”

 

Bill Gates a prezis că „Omicron va crea multă imunitate, cel puțin pentru anul viitor”. Momentul contează: Dacă o parte suficientă din țară poate menține un anumit nivel de imunitate simultană împotriva Covid, fie că este indusă de vaccinuri sau în alt mod, circulația virusului ar putea încetini suficient de mult timp pentru ca pandemia să treacă în acea fază endemică, a mai subliniat miliardarul.

Odată ce Covid-19 va ajunge în faza endemică, a adăugat Gates, „s-ar putea să fim nevoiți să ne facem vaccinuri anuale pentru Covid pentru o perioadă de timp”, la fel ca cele anuale împotriva gripei.

Statele Unite au raportat luni un număr record de 1,5 milioane de cazuri noi de Covid, înregistrând totodată un nou record de spitalizări. Dar doctorul Anthony Fauci, principalul consilier medical al președintelui Joe Biden, a estimat că actualul val de cazuri de omicron va atinge apogeul în SUA până la sfârșitul lunii ianuarie. Iar săptămâna trecută, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a declarat că se așteaptă la o “scădere precipitată” a cazurilor odată ce va trece omicronul.

 

„O variantă mai transmisibilă, prea puțin probabil”

 

Omicron este încă posibil să facă ravagii în sistemul de sănătate din SUA de acum până atunci. În conversația sa online cu Sridhar, Gates a remarcat că, până când Omicron se va retrage, persoanele nevaccinate vor continua să se confrunte cu „cele mai grave cazuri” de Covid. Gates a prezis, de asemenea, că sistemele de sănătate din întreaga lume vor continua să fie „provocate” de transmisibilitatea extrem de mare a variantei Omicron.

Perspectivele relativ optimiste ale lui Gates ar putea fi, de asemenea, zădărnicite de o nouă variantă de Covid care să apară pe urmele tulpinii Omicron, mai ales dacă aceasta este mai severă sau mai transmisibilă decât orice altă variantă de până acum. Miliardarul a scris că acest scenariu este poate improbabil - dar cu siguranță nu imposibil.

„O variantă mai transmisibilă nu este probabilă”, a declarat Gates pe Twitter, „dar am fost surprinși de multe ori în timpul acestei pandemii”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel