Bilete CFR pentru elevi și studenți. Urmează cozi infernale în gări

Narcis Popa |
Data publicării:

Studenții și elevii atrag atenția asupra cozilor care se vor forma din nou la ghișeele din gările CFR pentru că ei nu își pot procura tichetele de călătorie online.  

"Ne așteaptă încă o vară în care Căile Ferate Române (CFR) și Ministerul Educației Naționale (MEN) lasă studenții și elevii la cozile interminabile de la ghișee, în lipsa opțiunii de procurare a biletelor online sau la ghișeele rapide.

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) a militat constant pentru drepturile studenților privind accesul la transportul feroviar intern. Atragem atenția asupra faptului că, în momentul de față, Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători – CFR Călători, Ministerul Transporturilor (MT), respectiv Ministerul Educației Naționale (MEN), gestionează într-un mod extrem de deficitar gratuitatea studenților la transportul feroviar intern. La mai bine de un an și jumătate de la dobândirea acesteia, studenții nu pot să își achiziționeze nici acum biletele online, circulând cu garnituri aflate într-o stare execrabilă. SNTFC „CFR Călători" nu ține cont de solicitările propriilor călători în ceea ce privește creionarea unui mers al trenurilor în acord cu nevoile acestora.

Este inadmisibil faptul că în secolul XXI, în plin proces de revoluție tehnologică, studenții sunt nevoiți să îngroașe rândurile la casele de bilete, întrucât nu există voința de a rezolva această problemă. Faptul că aceștia nu își pot cumpăra biletele online determină situația din prezent, în care SNTFC „CFR Călători" nu poate realiza prognoze cu privire la gradul de încărcare al garniturilor, provocând discomfort călătorilor, întrucât există un număr mare dintre aceștia care călătoresc în picioare, dacă mai găsesc un loc," atrag atenția studenții. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel