Bilanțul protestelor violente din Franța: 457 de arestări, 441 de poliţişti şi jandarmi răniţi

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Autoritățile au publicat bilanțul protestelor violente de joi seară: 457 de arestări, 441 de poliţişti şi jandarmi răniţi. 

Ministrul de interne francez, Gérald Darmanin, a declarat că joi, în a noua zi de mobilizare împotriva reformei pensiilor, au avut loc '457 de arestări' şi '441 de poliţişti şi jandarmi au fost răniţi, transmite AFP.

Invitat la postul Cnews vineri, ministrul a mai spus că '903 piese de mobilier urban sau pubele' au fost incendiate joi la Paris în timpul manifestaţiei convocate de sindicate.

La fel ca şeful poliţiei din Paris joi seară, ministrul de interne a insistat pe 'radicalizarea' manifestanţilor şi pe violenţa 'extremei stângi'.

'Extrema stânga vrea să atace Republica', a spus Darmanin, apreciind că este nevoie de 'un mesaj colectiv de condamnare'.

El s-a arătat surprins de absenţa reacţiilor politicienilor în faţa numărului de poliţişti şi jandarmi răniţi, 'cam o mie' de la începutul mişcărilor de contestare a reformei pensiilor. Există 'un sport naţional ce constă în a mânji poliţiştii şi jandarmii', crede Darmanin.

'Ţara trebuie să se trezească şi să condamne extrema stângă şi agitatorii. Ei sunt puţin numeroşi, dar extrem de violenţi', a adăugat el.

Pe de altă parte, ministrul a subliniat munca 'formidabilă' a forţelor de ordine pentru 'a preveni un deces'. 'Nu a existat niciun mort, niciun rănit grav', a insistat Darmanin, care a vorbit totuşi despre cazul unei manifestante rănite grav la Rouen în condiţii încă neelucidate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel