Bilanț tragic la căminul de bătrâni din Galați. Doi morți și 44 de bolnavi, în ultimele 24 de ore

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Crește numărul morților la căminul de bătrâni din orașul Galați. Surse medicale anunță că joi încă două persoane au murit din cauza epidemiei de Covid-19, în timp ce alte 44 de persoane au aflat că sunt infectate.

Bilanțul ajunge astfel la cinci morți și la 90 de bolnavi din rândul bătrânilor și personalului.

Potrivit surselor citate, două persoane au mai murit din cauza Covid-19. Este vorba despre persoane în vârstă care s-au infectat în căminul de bătrâni din orașul Galați.

În ceea ce privește situația celor infectați, joi, testele au confirmat că 44 de bătrâni și 9 angajați sunt bolnavi. Numărul persoanelor infectate ajunge astfel la 72 de bătrâni și 18 membri ai personalului. De asemenea 57 de persoane au fost testate negativ, iar cinci teste vor fi refăcute deoarece rezultatele sunt incerte.

În paralel, procurorii gălățeni fac cercetări în dosarul care vizează căminul de bătrâni din orașul Galați în care mai multe persoane au murit și s-au îmbolnăvit cu virusul Covid-19. Anchetatorii vorbesc despre infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor în condițiile în care managerul instituției a continuat să vină la serviciu, deși a intrat în contact cu o persoană care a revenit dintr-o țară cu multe cazuri de coronavirus.

În această fază a anchetei, procurorii gălățeni fac cercetări asupra situației și nu asupra unei persoane. Pe lista cu persoane decedate figurează și soțul directoarei. În martie, bărbatul a călătorit în Turcia unde s-a infectat cu noul coronavirus și a murit la începutul lunii aprilie. Soția sa se află în stare gravă la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați.

Clădirea căminului este în carantină, iar instituția privată, rămasă fără management, este preluată de Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului prin ordinul secretarului de stat Raed Arafat, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel