Biden șterge datoriile cu facultatea ale tuturor studenților. "Pagubă" de 400 de miliarde de dolari 

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Biden șterge datoriile cu facultatea ale tuturor studenților. "Pagubă" de 400 de miliarde de dolari 
Biden șterge datoriile cu facultatea ale tuturor studenților. "Pagubă" de 400 de miliarde de dolari 

Decizia preşedintelui american Joe Biden de a anula o parte din uriaşa datorie studenţească va costa statul federal 400 de miliarde de dolari, a estimat Biroul pentru buget al Congresului SUA, într-un raport publicat luni, citat marţi de AFP.

Noua estimare, solicitată de aleşi conservatori şi venind de la un organism oficial şi apolitic, va turna probabil gaz pe focul polemicii care îi opune deja pe democraţi şi republicani în această chestiune, notează France Presse.

Republicanii îi acuză pe preşedintele Biden că face risipă cu această măsură, anunţată pe 24 august, şi afirmă că banul public ar putea fi folosit mult mai eficient.

Vezi și: Populația României ar putea să scadă cu până la 3 milioane de locuitori până în 2050. Ne împuținăm de la an la an

 

Joe Biden a promis din timpul campaniei electorale că va şterge 10.000 de dolari



Joe Biden a promis din timpul campaniei electorale că va şterge 10.000 de dolari din datoria americanilor care nu au beneficiat de o bursă federală pe parcursul studiilor universitare şi 20.000 de dolari din datoria celor cu venituri mai mici şi care au beneficiat de o astfel de bursă.

Această măsură, care îi priveşte pe americanii cu venituri sub 125.000 de dolari pe an, continuă să fie intens dezbătută, într-o ţară unde un an de facultate poate costa mai multe zeci de mii de dolari.

Vezi și: Părinții sunt îndemnați să rezerve vaccinurile ROR (rujeolă, oreion și rubeolă) pentru copii, după ce vaccinarea a scăzut în timpul pandemiei Covid

Estimarea costului presupus de punerea ei în aplicare alimentează la rândul ei o amplă dezbatere tehnică între experţi şi economişti, mai ales având în vedere incertitudinea legată de rambursările de credit realizate deja de foşti studenţi vizaţi de ştergerea datoriei.

"Chiar Biroul pentru buget al Congresului a calificat propria estimare ca fiind ' foarte incertă '. Suntem de acord", a comentat un responsabil al Casei Albe conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel