Biden declară dezastru major în Florida: Președintele deblochează fonduri pentru statul devastat de uraganul Ian

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Biden declară dezastru major în Florida: Președintele deblochează fonduri pentru statul devastat de uraganul Ian
Biden declară dezastru major în Florida: Președintele deblochează fonduri pentru statul devastat de uraganul Ian

Joe Biden a declarat joi dimineața devreme 'dezastru major' în Florida, după ce uraganul Ian a atins pământul, lăsând 2,5 milioane de oameni fără curent electric.

Declarația președintelui pune la dispoziție fonduri federale pentru nouă comitate de pe coasta Golfului din statul Soarelui. Finanțarea ar putea include, printre alte programe, asistență pentru locuințe temporare și reparații la domiciliu și împrumuturi cu costuri reduse pentru a ajuta la acoperirea bunurilor neasigurate. 

Costurile de reparare și reconstrucție a locuințelor în urma pagubelor provocate de furtună ar putea costa până la 260 de miliarde de dolari, potrivit experților imobiliari CoreLogic. 

Formidabilul uragan a ajuns la țărm cu o forță catastrofală miercuri după-amiază ca furtună de categoria 4, cu vânturi susținute de 150 de mile pe oră și distrugând casele cu un zid de apă de 18 picioare în unele zone.

Eforturile de curățare nu vor începe decât peste ceva timp, deoarece o mare parte din Florida rămâne sub ape, conform Daily Mail. 

Vezi și:

Companiile aeriene anulează 2.000 de zboruri americane pentru joi

 

Companiile aeriene au anulat aproape 2.000 de zboruri americane pentru joi, după ce uraganul Ian a lovit cu o forță catastrofală coasta Golfului Florida, într-una dintre cele mai puternice furtuni americane din ultimii ani.

Uraganul provoacă perturbări semnificative în transportul aerian din SUA, în special în sud-estul Statelor Unite. Începând de marți, companiile aeriene au anulat peste 5.000 de zboruri până vineri.

 

Miercuri, companiile aeriene au anulat 2.163 de zboruri

 

Miercuri, companiile aeriene au anulat 2.163 de zboruri, în timp ce o serie de aeroporturi din Florida și-au întrerupt temporar operațiunile, printre care Tampa, Orlando, Sarasota-Bradenton, Melbourne, Daytona Beach, Naples și St Petersburg/Clearwater.

Site-ul de urmărire a companiilor aeriene Flightaware a declarat că 1.935 de zboruri pentru joi au fost anulate, iar 738 de zboruri pentru vineri au fost anulate. Companiile aeriene au anulat 403 zboruri marți înainte de furtună.

Aeroportul din Orlando a declarat că se așteaptă să reia operațiunile comerciale în cursul zilei de vineri. Aeroportul din Tampa a declarat că va fi închis cel puțin până joi.

Continuă știrea..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel