Berlusconi s-a oferit ca, împreună cu Merkel, să devină mediatori în reglementarea crizei din Ucraina

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Silvio Berlusconi a declarat că, împreună cu Angela Merkel, ar putea media conflictul dintre Rusia şi Ucraina. 

Fostul prim-ministru italian Berlusconi consideră că nu există niciun impact economic al sancţiunilor asupra Rusiei şi a sugerat că preşedintele Putin 'este capabil să reziste în faţa sancţiunilor şi a plafonării preţului gazelor'.

Fostul premier Silvio Berlusconi, liderul Partidului Forza Italia, s-a oferit să medieze, împreună cu fostul cancelar german, Angela Merkel, conflictul din Ucraina, relatează 'Corriere della Sera'. 'Împreună cu Merkel, aş dori să încerc să devenim mediatori pentru a pune capăt conflictului dintre Ucraina şi Rusia', a mai afirmat el. Fostul premier italian a adăugat că nu a sesizat să existe, în momentul de faţă, pierderi economice pentru preşedintele rus, Vladimir Putin, din cauza sancţiunilor, sugerând că Putin este capabil să reziste în faţa sancţiunilor şi a plafonării preţurilor la gaze. 'Am impresia că este absolut capabil să reziste în faţa sancţiunilor şi a plafonării preţurilor la gaze', a conchis Berlusconi.

Berlusconi s-a oferit ca, împreună cu Merkel, să devină mediatori în reglementarea crizei din Ucraina

 

Fostul ambasador al Ucrainei în Germania, Andri Melnik, a declarat în trecut că Merkel ar putea fi un bun mediator între Rusia şi Ucraina pentru a rezolva conflictul armat, în ciuda criticilor pentru 'politica sa dezastruoasă' faţă de autorităţile de la Moscova. Melnik i-a propus lui Merkel să devină mediator între Rusia şi Ucraina.

Potrivit diplomatului ucrainean, Merkel şi-ar putea 'aduce contribuţia' atunci când autorităţile ruse vor încerca să găsească o soluţie pentru a ieşi din criză.  El a presupus că Putin mai nutreşte sentimente de respect faţă de Merkel. 'Angela Merkel este una dintre puţinele personaslităţi care îl cunosc extrem de bine pe Putin. De fapt, este singura din lume!' a concluzionat Melnik.

După începerea operaţiunii speciale din Ucraina, fostul cancelar al Germaniei a condamnat acţiunile Rusiei, numind această situaţie o 'subminare flagrantă' a dreptului internaţional din Europa, pentru care 'nu există nicio justificare'. Ea a admis o posibilă participare a sa la reglementarea conflictului, subliniind faptul că, deocamdată, autorităţile germane nu i-au solicitat acest lucru.

'Din punctul meu de vedere, nu ar trebui să fac unele lucruri, pe care Guvernul german nu mi le solicită să le fac', declara Merkel, pe la începutul lunii iunie. Ea a menţionat că nu intenţionează să-l contacteze pe Putin. În opinia sa, astfel de negocieri 'nu vor aduce niciun beneficiu', potrivit rbc, titrează Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel