Berlinul a arestat un spion rus care lucra la Serviciile Secrete Germane. Este acuzat de trădare națională

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Germania a arestat un angajat al serviciilor secrete interne care trimitea informații confidențiale Rusiei. Acesta este acuzat de trădare. 

Un angajat al Serviciului Federal de Informaţii al Germaniei, Karsten L., a fost reţinut, la Berlin, sub suspiciunea de colaborare cu serviciile ruse de informaţii, a anunţat, joi, Procuratura Generală a Germaniei din Karlsruhe.

"În 2022, acesta a transmis serviciului de informaţii rus informaţii obţinute în cursul activităţilor sale profesionale" - se afirmă în comunicat.

Au fost efectuate percheziţii în apartamentul său, precum şi în biroul în care îşi desfăşura activitatea. Reţinerea a fost făcută "sub suspiciunea de trădare", subliniază Procuratura germană. Potrivit informaţiilor acesteia, este vorba despre un "secret de stat". 

Publicaţia Die Welt informează că sunt suspectaţi şi alţi angajaţi ai Serviciului Federal de Informaţii, dar nu au mai fost efectuate alte reţineri, relatează Rador.

Angajat al Serviciilor Secrete Germane, reținut. Berlinul nu vrea să dea prea multe detalii

Germania nu vrea să dea prea multe detalii despre 

"Reţinerea şi discreţia sunt foarte importante în acest caz particular. Cu Rusia, avem de-a face, în tabăra adversă, cu un actor a cărui lipsă de scrupule şi înclinaţie spre violenţă sunt de luat în considerare", a comentat într-un comunicat Bruno Kahl, preşedinte al BND.

"Fiecare detaliu făcut public în acest caz reprezintă un avantaj pentru acest adversar, în intenţia sa de a dăuna Germaniei", a adăugat el.

Mai multe cazuri de spionaj implicând Rusia au fost descoperite în ultimii ani în Germania, ca şi în alte ţări europene. De la invazia Ucrainei de către Rusia, serviciile de informaţii şi-au ridicat mai mult nivelul de alertă.

La 18 noiembrie, un ofiţer în rezervă german a primit o pedeapsă de închisoare cu suspendare de un an şi nouă luni la Dusseldorf pentru spionaj în folosul Rusiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel