Benzinărie din Prahova, amendată: o eroare la pompă golea buzunarele șoferilor

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Reducere la pompă pentru transportatorii din România: Ministerul Finanțelor acordă 13 bani pe litru / Sursa foto: pexels.com
Reducere la pompă pentru transportatorii din România: Ministerul Finanțelor acordă 13 bani pe litru / Sursa foto: pexels.com

Imaginile cu o eroare la pompele de carburanți ale unei benzinării din Prahova, care taxa nejustificat șoferii, au devenit virale. Protecția Consumatorului a desfășurat un control, în urma căruia stația de carburanți a fost sancționată.

Un șofer a făcut publice imaginile surprinse la benzinăria RBC Gas de pe DN 1A, la Boldești-Scăeni. În imagini se vede o eroare la pompele de carburanți. Concret, atunci când șoferul a ridicat pistolul de motorină, înainte să alimenteze automobilul, s-a înregistrat un consum nejustificat în valoare de 2,28 de lei.

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Prahova a efectuat un control la benzinăria RBC Gas din Boldești. În urma inspecției, comisarii au confirmat că sesizarea șoferului era întemeiată, relatează observatorulph.ro.

Astfel, conform unui comunicat, CJPC Prahova a menționat că ”pompele cu afișaj eronat (pompe de motorină) au fost oprite temporar din uz până la remedierea deficiențelor, iar operatorul economic a fost sancționat contravențional conform prevederilor legale”. Amenda aplicată a fost de 20.000 de lei, iar benzinăria a remediat problema.

În context, reamintim că în Marea Britanie sunt în creștere cazurile de furt de combustibil.

 

Creștere majoră a indivizilor care alimentează și fug fără să plătească, la benzinăriile din Marea Britanie 

 

Furtul de combustibil din benzinăriile britanice a crescut brusc în ultimii ani. Operatorii au solicitat date de la proprietarii de vehicule în legătură cu furtul de combustibil în aproape 40.000 de cazuri în perioada iulie-septembrie, a declarat Fundația RAC, citând date de la agenția de transport DVLA.

Aceasta reprezintă o creștere de 77 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut, când au fost făcute 22.335 de anchete. În al treilea trimestru al anului 2019 s-au înregistrat 8.558 de incidente.

Organizația British Oil Security Syndicate estimează daune medii de 10.500 de lire sterline (12.090 de euro) per benzinărie pe an. În cele mai multe cazuri, șoferii au plecat după ce au făcut plinul fără să plătească. Furtul de combustibil în Marea Britanie poate aduce la până la doi ani de închisoare și/sau o amendă.

Creșterea cazurilor de furt de combustibil nu este o surpriză, a spus șeful Fundației RAC, Steve Gooding, subliniind și înmulțirea semnificativă a jafurilor din magazine. Creșterea bruscă a costurilor pentru energie și alimente îi tentează pe unii oameni să plece fără să plătească. Pierderile financiare în rândul furnizorilor și operatorilor nu vor duce decât la costuri mai mari pentru toată lumea, a avertizat Gooding.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel