Belgienii exportă OTRAVĂ drept mâncare! Ce a găsit un laborator din Germania în brânză

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Un distribuitor de alimente din Germania a retras de la comercializare un sortiment de cremă de brânză, după ce a detectat o tulpină extrem de agresivă de E.Coli. Consumul produsului poate provoca, în cazurile grave, diaree cu sânge sau chiar insuficiență renală.

Compania germană Jurgen Wurth, un distribuitor de alimente din zona Bavaria, a retras de la comercializare un sortiment de cremă de brânză, după ce analizele au arătat că există un risc extrem de mare de infecție cu bacteria E.Coli.

Brânza este produsă de o companie din Belgia, iar consumul produsului poate provoca, în cazurile grave, diaree cu sânge sau chiar insuficiență renală.

Anunțul a fost făcut de autoritățile germane din domeniul Siguranței Alimentare.

După ce au fost analizate câteva mostre din respectiva brânză tartinabilă obținută din lapte proaspăt s-a găsit verotoxină, bacteria ucigașă care cauzează E.coli. „Consumul alimentului este strict interzis”, este concluzia distribuitorului.

Această tulpină de E.coli, denumită EHEC, afectează vasele de sânge, provocând hemoragie la nivelul organelor interne. Boala afectează și rinichii, iar simptomele apar la numai câteva ore de la infecție. Aproape 2% din cazurile grave sunt fatale. În 2011 a fost înregistrat cel mai grav caz de infecție cu E.Coli, o tuplpină foarte agresivă a acestei bacterii omorând atunci 53 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel