Belgia. Viorel, șoferul lui Elvis și Superman: Român băgat la închisoare după ce ar fi fost păcălit de doi conaționali

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Viorel M. a venit în Belgia convins de doi amici că vor veni la cerșit. Doar că aceștia din urmă, numiți "Elvis" și "Superman", l-ar fi păcălit și l-au convins săle fie complice la o serie de furturi. Viorel a reușit să convinga instanța din Bruges să primească o pedeapsă mi blândă pentru faptele sale.

Un român a primit o pedeapsă mai ușoară la tribunalul din Bruges pentru implicarea sa într-o serie de furturi de telefoane mobile în Bruges, Beernem și Anvers. Potrivit procurorilor, Viorel M. era șoferul a doi hoți care își spuneau "Elvis" și "Superman". Nu a obținut achitarea pe care o ceruse, dar a avut succes luni dimineață, primind o reducere de pedeapsă.

În noiembrie 2014, poliția a arestat trei români în centrul orașului Bruges pentru comportament suspect. Aceștia conduceau un BMW cu număr de înmatriculare german prin centrul orașului și frecventau în mod regulat dintr-un magazin, de unde a fost furat un telefon mobil. Investigațiile ulterioare au scos la iveală faptul că românii au dat lovituri și în alte locuri în același mod. De asemenea, aceștia furaseră telefoane mobile în Beernem și Anvers, printre altele.

Viorel, șoferul lui Elvis și Superman în Belgia

 

 Cu toate acestea, anchetatorii nu au reușit niciodată să stabilească adevărata identitate a bărbaților. Doi dintre ei s-au dovedit a fi foarte ingenioși și au dat numele "Elvis" și "Superman". Aceștia au fost condamnați la un an de închisoare pentru furturi în februarie 2017. Un al treilea român, care, potrivit acuzării, era șofer la momentul comiterii infracțiunilor, a primit, de asemenea, această sentință. Inculpații se aflau deja în libertate la momentul pronunțării sentinței, după ce au plătit o cauțiune de 750 de euro. Aceștia nu au participat la proces. A fost emis un mandat european de arestare.

Recent, Viorel M. a fost încătușat. A fost dus la închisoare și acolo s-a opus sentinței. La cel de-al doilea proces, șoferul lui "Elvis" și "Superman" a cerut să fie achitat. "Ceilalți doi îmi spuseseră că vom cerși", a susținut el. Judecătorul nu i-a crezut povestea, dar i-a diminuat românului pedeapsa. El a primit un an de închisoare, din care jumătate a fost suspendat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel