Belgia. Un român și-a ucis violent iubita. Femeia a fost găsită în pat, legată de mâini și picioare, cu capul într-o pungă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Gheorghiță Iulian Zaharia și-a ucis iubita, a lăsat-o în casă, iar după două zile s-a întors să vadă dacă o găsise cineva, , la Schaerbeek, Belgia.

Juriul s-a reunit, ieri, la Bruxelles, pentru a-l judeca pe muncitorul român în construcții pentru crima a avut loc în ianuarie 2018, în apartamentul femeii de 43 de ani de pe Diamantlaan, în Schaerbeek.

Descoperirea a fost făcută pe data de 10 ianuarie, în jurul orei 18.00, atunci când turcoaica, iubita lui Iulian, fusese găsită în pat, sub o plapumă, cu capul într-o pungă de plastic strânsă în jurul gâtului, cu picioarele și mâinile legate. Medicul legist a constatat că femeia murise cu cel puțin 48 ore înainte de descoperirea sa ca urmare a asfixierii din strangulare.

Vecinii au auzit o ceartă între Ulfet Akgül și un bărbat, în seara zilei de 8 ianuarie. Potrivit acestora, vecina lor părea să fie beată și i-ar fi strigat bărbatului să plece din casa ei, în timp ce el îi cerea să se liniștească.

 

Victima locuia de 2 luni cu Iulian

 

Anchetatorii au aflat de la cea mai bună prietenă a ei că victima locuia de două luni cu un bărbat cu prenumele Iulian. Se mutase cu ea, dar Ulfet îi mărturisise că începea să nu-l mai suporte pe iubitul ei. Ancheta a identificat persoana ca fiind Gheorghiță-Iulian Zaharia, un bărbat de 30 de ani care lucra în construcții, potrivit hln.be.

Folosise cardurile bancare ale victimei în sucursalele bancare din Belgia și Franța în perioada 8-17 ianuarie, cu o zi înainte de arestarea sa în gara Lille Europe.

 

Iulian a mărturisit că a strangulat-o pe Ulfet

 

În timpul primului său interogatoriu din Franța, el a mărturisit că a strangulat-o pe Ulfet Akgül în noaptea de 8 spre 9 ianuarie 2018, după o ceartă în care femeia l-a atacat fizic. El a spus că scena cu punga de plastic a aranjat-o după moartea ei și a fost un act irațional.

Un prieten al victimei, care a însoțit-o acasă în jurul orei 19:00 pe 8 ianuarie, a confirmat că era beată și și-a lovit iubitul de mai multe ori. Ulfet Akgül, secretar la un spital, a fost inaptă pentru muncă în acel moment din cauza unei epuizări. A primit îngrijire psihiatrică pentru depresie severă de anxietate. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel