Belgia. JAF ca-n filme la un magazin de LUX. Șase români, CONDAMNAȚI

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Şase români au dat o spargere ca-n filme în Belgia, cu perdea de fum şi ciorapi peste bocanci. Aceștia au reuşit să jefuiască un magazin de lux şi au plecat cu marfă de 250.000 de euro. 

Cei şase români organizaţi într-o bandă de spărgători exact ca în filme au dat 22 de spargeri, dar cea care i-a făcut celebri a avut loc în noaptea de 11 spre 12 aprilie 2017, la un magazin Luis Vuitton. Românii au dat lovitura la ora 03.00 dimineaţa, după un plan extrem de minuțios, relatează observator.tv.

Românii au furat o maşină de teren, şi-au pus ciorapi peste ghete, să nu lase urme şi au creat o diversiune la o bijuterie din acelaşi oraş. Acolo au spart geamurile, cu o altă maşină, au declanşat alarma şi dispozitive impresionante de poliţie s-au deplasat la bijuterie.

În acest timp, cei şase au intrat cu maşina de teren în vitrina magazinului Luis Vuitton. Au pulverizat trei tuburi de stingător de incendii, perdeaua de fum oferindu-le discreţia de care aveau nevoie. Apoi au luat din magazin 150 de genţi de lux în valoare de 250.000 de euro.

Cei şase au fost arestaţi rând pe rând în decurs de o săptămână după spargerea de la magazinul de genţi de lux, scrie portalul Hln.be. Românii au fost condamnaţi în primă instanţă şi acum a început procesul lor la Curtea de Apel din Gent.

Şeful bandei se numește Nicolae F. (44 de ani) și a fost condamnat la 10 ani de închisoare, dar la apel procurorul a cerut 9 ani, după ce românul şi-a recunoscut faptele şi a dat detalii despre cum decurgeau jafurile. Alţi trei membri ai bandei sunt condamnaţi la 6 ani de închisoare, relatează aceeași sursă.

Mihai G. (46) și Ion I. (61) au primit o pedeapsă cu închisoarea de trei ani și respectiv cinci ani pentru rolul lor în bandă. Florin-Radu S. (36), omul care s-a ascuns în tufișuri, fugind de poliţie, a primit patru ani de închisoare, şi nu a făcut apel.

Judecătorii belgieni au stabilit un nou termen în 20 februarie, urmând ca sentinţa finală să fie dată pe 27 martie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel