Belgia. Sfârșit cumplit pentru o îngrijitoare româncă: N-a mai apucat să iasă din casa cuprinsă de flăcări a bătrânei de 81 de ani de care avea grijă

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Moarte cumplită pentru o româncă de 59 de ani care lucra ca îngrijitoare în Belgia. Femeia a ars în casa cuprinsă de flăcări, împreună cu bătrâna de 81 de ani pe care o îngrijea. 

Ana, o româncă în vârstă de 59 de ani care îngrijea o bătrână de 81 de ani, în Belgia, a murit după ce a fost prinsă în infernul care a cuprins casa din localitatea belgiană Haaltert. 70 de pompieri au intervenit la fața locului si au reușit să le scoată pe cele două femei din casă, dar acestea au decedat la spital.

 

Românca avea grijă de văduva fostului primar al localității

 

Potrivit publicației VRT News, incendiul a izbucnit pe 04 ianuarie, la scurt timp după ora 23.00, iar la sosirea pompierilor, casa era deja în flăcări. Văduva și îngrijitoarea sa erau încă în casă. "Pompierii au făcut tot ce a putut pentru a salva cele două persoane din casă. Au reușit. Jos pălăria. După aceea, serviciile medicale au preluat inițiativa", a spus primarul din Haaltert Veerle Baeyens (N-VA). 

Cele două victime au fost resuscitate pe loc și transportate la spitalul OLV din Aalst în stare critică. "Din păcate, îngrijitoarea a decedat în urma rănilor la spital", a mai spus primarul.

Pompierii au intervenit la incendiul în care a pierit îngrijitoarea româncă

 

Cele două femei au murit la spital

 

Între timp, văduva a murit și ea în spital, mai scrie sursa citată. 

Potrivit lui Peter De Smet, consilierul municipal și prieten de familie, văduva primarului Willy Michiels era o figură apreciată în localitate, iar golul pe care îl lasă în urmă este enorm.

"Ea a fost prezentă la multe activități sociale și a fost întotdeauna prietenoasă și foarte amabilă. Nimeni nu ar fi văzut vreodată acest lucru venind. Ce mare pierdere pentru municipalitatea noastră. Cu toții simpatizăm cu familia. Ne va fi dor de ea, asta este sigur", spune el.

 

70 de pompieri au intervenit la casa cuprinsă de flăcări

 

Numărul de pompieri mobilizați a fost impresionant, venind departamente din localitățile Aalst, Lede, Denderleeuw și Erembodegem. "La un moment dat erau 60-70. Au venit în ajutor diverse divizii", spune primarul. Aceștia au stins incendiul, intervenind rapid din toate părțile.

"Era o casă mare, decomandată, ceea ce a făcut intervenția mai ușoară. Pompierii puteau ajunge în casă din toate părțile. Ceea ce a fost cu adevărat necesar, pentru că era un incendiu foarte intens."

Pompierii au lucrat să stingă focul până dimineața.

"Daunele materiale sunt enorme. Dar, desigur, daunele emoționale aduse familiei sunt cele mai grave", a adăugat primarul din localitate. 

Pompierii au intervenit la incendiul în care a pierit îngrijitoarea româncă

 

Cauza incendiului rămâne necunoscută

 

Până în prezent, încă nu este clar cum a izbucnit incendiul. "Este încă prea devreme să facem vreo declarație în acest sens", spune Baeyens. "Pompierii, parchetul și poliția își fac treaba. Cu siguranță cauza va fi cercetată".

"Era mult lemn în interior care a provocat un incendiu intens. Prin urmare, pagubele din interior sunt incomensurabile", spun oficialii.

Willy Michiels însuși a murit în iunie 2020, la vârsta de 82 de ani. El era numitul "rege al bingoului", după ce a construit una dintre cele mai mari companii de jocuri de noroc din țară: Napoleon Games.

Vezi și: Belgia. Coșmarul muncitorilor români lăsați în frig în casă continuă: Poliția i-a evacuat din apartament

-------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel