Belgia. Români, prinși furând porci sacrificați: „Au dispărut cel puțin 5,5 tone”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Belgia. Români, prinși furând porci sacrificați: „Au dispărut cel puțin 5,5 tone”
Belgia. Români, prinși furând porci sacrificați: „Au dispărut cel puțin 5,5 tone”

Trei români au fost arestați în Mechelen, un oraș din regiunea Flandra din Belgia, suspectați că ar fi implicați în furtul mai multor încărcături de porci sacrificați. 

Cei trei au fost prinși în flagrant când au luat cadavre de porc dintr-un camion din Bornem la sfârșitul săptămânii trecute și i-au încărcat într-o mică dubă. Ancheta privind furtul de porci sacrificați a început cu puțin timp în urmă. O companie germană care comandase carcase de porc a constatat că există deficiențe regulate în livrări.

Au sosit mai puține carcase de porc decât au fost comandate și menționate pe documente. O companie de transport belgiană care a aranjat transporturile a fost informată despre lipsuri. A devenit rapid clar că un subcontractant român transporta carcasele de porc în Germania.

Datele de urmărire a camionului implicat, dar și a camerelor ANPR, au fost verificate și a devenit clar că șoferul român de camion a părăsit abatorul Kortrijk, dar a părăsit autostrada după o scurtă călătorie cu mașina și a ajuns în Bornem prin N16. Mai exact în zona IMM Reedonk, chiar lângă drumul regional.

 

Românii au declarat că a fost prima dată când au furat

 

„La vremea când camionul era văzut în Bornem, a apărut și o dubă românească cu sistem frigorific”, explică Elke Wauters de la poliția locală Klein-Brabant. „Vinerea trecută dimineața, ambele vehicule au fost reperate din nou în zona IMM-urilor. Am reușit să prindem trei persoane în sensul furtului cărnii din camion. Serviciile noastre i-au arestat pe cei trei români”.

Poliția i-a interogat pe cei trei români și în cursul zilei de vineri au fost arestați de judecătorul de instrucție de la Mechelen. Se referea la șoferul camionului și la doi ocupanți ai micului transport frigorific. Se spune că cei trei au declarat că a fost prima dată când au furat porci sacrificați și că acea carne era destinată lor și familiilor lor.

 

Cei trei români, arestați 30 de zile

 

Anchetatorii suspectează că au fost mult mai multe furturi. Cel puțin cinci transporturi către Germania ar fi livrat mai puțini porci decât s-a solicitat. Potrivit companiei vătămate, ar putea exista o deturnare de cel puțin 5,5 tone de carne.

Poliția va continua ancheta în următoarele săptămâni și va încerca să afle unde au ajuns carcasele de porc furate. Este posibil ca carnea să fi fost revândută ilegal cumpărătorilor din Belgia sau din străinătate.

Cei trei români s-au prezentat astăzi în camera de consiliu de la Mechelen, care a confirmat arestarea lor pentru 30 de zile.

„Tot ce pot spune este că clientul meu este șofer de camion de ani de zile. Nu are antecedente penale și are o experiență excelentă ca șofer”, a declarat avocatul Bart Vanmarcke în ședința judecătorească. „Recunoaște că a fost implicat în furtul cărnii vineri dimineață. De asemenea, a recunoscut acest lucru la poliție. Potrivit acestuia, a fost doar un furt și nu are nimic de-a face cu alte posibile furturi”.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel