Belgia. Români acuzați că au ucis cu bestialitate un homosexual cu retard: Ziua culegători de roșii, noaptea se prostituau

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Belgia. Români acuzați că au ucis cu bestialitate un homosexual cu retard: Ziua culegători de roșii, noaptea se prostituau
Belgia. Români acuzați că au ucis cu bestialitate un homosexual cu retard: Ziua culegători de roșii, noaptea se prostituau

Trei români care se prostituau în Anvers, Belgia, sunt acuzați de omor. Joi, 25 februarie, are loc primul termen în procesul în care cei trei culegători de roții trebui să ofere explicații despre moartea lui Leo Van Rentergem, un bărbat homosexual, în vârstă de 59 de ani și cu retard mintal.

Idila pe care Fernando, Sergiu și Sorin cu Leo Van Rentergem, în vârstă de 59 de ani, s-a încheiat în arest epntru cei trei români, în timp ce Leo a fostgăsit fără viață în locuința sa. Anchetatorii au stabilit că acesta era decedat de trei zile. 

Cei trei muncitori români invitați în casă chiar de victimă l-au ucis și jefuit pe clientul lor, cunoscut cu retard mintal. Cei trei acuzați se contrazic în declarațiile lor, iar sentința va fi dată de un juriu al Tribunalului din Anvers.

Citește și: Belgia. Doi români care se prostituau și-au ucis cu bestialitate clientul invalid. Începe procesul

Cei trei români, al căror proces va înepe astzi, 25 februarie și se preconizează că va dura o săptămână, sunt acuzați că l-au ics pe Leo  și, ținând cont de circumstanțele crimei, cei trei riscă pedeapsa maximă - închisoare pe viață, potrivit cotdianului olandez Provinciale Zeeuwse Courant.

Conform presei belgiene, Leo Van Rentergem i-a întâlnit pe cei doi români în apropierea gării din oraş, un loc în care străinii îşi oferă serviciile sexuale homosexualilor mai în vârstă. Românii i-au spus că sunt prostituate masculine şi apoi au mers la Café Rainbow, un local pentru gay. În jurul orei 21, Van Rentergem, care era invalid şi locuia singur, a plecat spre casă. A fost ultima oară când a fost văzut în viaţă, mai scrie presa.

Victima, legata de mâini și picioare, cu capul acoperit

 

Cadavrul victimei a fost descoperit de vecini, care au fost contactați de fratele lui Leo Van Rentergem, după ce acesta n-a mai dat niciun semn de zile întregi. Vecinii merg imediat la apartament, cu cheia de rezervă unde, spre surprinderea lor, ușa din față este întredeschisă. În holul de la intrare sunt picături de sânge și cioburi de statui sparte. Ușile și sertarele dulapului din sufragerie și dormitor sunt larg deschise.

În dormitor, vecinii fac o descoperire șocantă. Leo stă întins pe partea dreaptă, pe podea, lângă pat, cu mâinile legate împreună cu o cămașă neagră. Picioarele lui sunt legate între ele cu un șiret de pantofi, iar capul este acoperit cu haine legate la gât. Autopsia va dezvălui mai târziu că bărbatul a murit asfixiat și din cauza mai multor lovituri puternice la cap.

Totul indică faptul că Leo a fost jefuit în casa lui: telefonul mobil, telefonul portabil și portofelul au dispărut. Un rezident le spune polițiștilor că pe la miezul nopții, pe 20 mai, văzuse trei bărbați părăsind casa lui Leo cu o pungă albă de plastic. Anchetatorii află, de asemenea, că Leo, care trăia din ajutor de handicap și moștenirea mamei sale, avea întotdeauna mulți bani în buzunar și se lădua cu asta.

„Nu erau homosexuali convinși, ci doar umblau după bani. Cei mai mulți dintre ei erau chiar căsătoriți”

 

Anchetatorii își îndreaptă repede privirea spre mediul gay din Anvers, unde află că Leo a vizitat în mod regulat baruri gay și cinematografe sexuale din zona gării Anvers. Potrivit declarațiilor, Leo plătea uneori bărbați pentru a face sex în toalete. Anchetatorii află că Leo, din cauza handicapului său mintal, nu realiza întotdeauna când se profita de el.

„Bărbații pe care Leo i-a întâlnit, mai ales români, nu erau homosexuali convinși, ci doar umblau după bani. Cei mai mulți dintre ei erau chiar căsătoriți și făceau asta doar pentru bani”, a declarat P., o cunoștință de-a victimei, care a mai spus că Leo „era un bărbat liniștit, cu o dorință nesățioasă pentru sex”.

 Unul dintre barurile preferate de Leo este cafeneaua Rainbow din Van Schoonhovenstraat din Anvers. În săptămânile dinaintea morții lui este adesea văzut acolo cu Fernardo-Marius C., un tânăr român de 24 de ani. Tot pe 20 mai, cei doi sunt la bar. Mai târziu, seara, Leo ia un taxi spre acasă singur. O oră mai târziu, el lasă trei bărbați să intre în apartamentul său, așa cum se poate vedea pe imaginile surprinse de camera de supraveghere de pe Confortalei. Cei trei pleacă după douăzeci de minute. 

Românii vin cu trei variante diferite

 

Datorită interceptărilor telefonice, printre altele, anchetatorii află rapid că Fernardo-Marius C., Sergiu Ioan C. (22 de ani) și unchiul său Sorin V. (43 de ani) au fost cei care l-au vizitat pe Leo. Probele ADN confirmă acest lucru: urmele celor trei bărbați care lucrează pentru același fermier de roșii din Rumst se găsesc în apartamentul lui Leo. Poliția i-a arestat pe Sergiu și Sorin pe 8 iunie. Fernando, care a fugit, este arestat în România și deportat pe 17 iulie 2018.

Toți suspecții mărturisesc că l-au urmat pe Leo în apartamentul său. Dar fiecare are propria versiune a ceea ce s-a întâmplat în interior. De exemplu, Fernando a declarat că l-a lovit pe Leo în holul de la intrare, după care Sorin l-a târât în ​​dormitor, l-a legat și l-a bătut sever. Sergiu le-a spus apoi anchetatorilor că Fernando și Sorin îi ceruseră să îi ducă cu mașina undeva. El nu ar fi știut ce se va întâmpla și a spus că a fost forțat de ceilalți doi să cerceteze apartamentul.

Iar Sorin, în cele din urmă, a declarat că Fernando și Sergiu s-au dus imediat în dormitor cu victima pentru a face sex, în timp ce el s-a dus să se uite la televizor în sufragerie. Când l-a văzut pe Leo întins pe podea, a vrut să îl ajute, dar ceilalți doi l-au amenințat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel