Belgia. Român de 70 de ani, băgat în spital de doi migranți: „L-au bătut și i-au furat portofelul“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român în vârstă de 70 de ani a fost urmărit, din tren, din Bruxelles, de către doi imigranți ilegali în luna ianuarie și a fost bătut și jefuit în gara din Dendermonde. Bărbatul a ajuns la spital, cu răni.

Autorii au fost prinși în urma unui amplu raport de percheziție, iar acum ambii riscă 37 de luni de închisoare.

La 31 ianuarie anul acesta, Mohammad B. și Mohammed C. și-au văzut victima în gara Bruxelles-Midi. Au văzut cum un român de 70 de ani, fără adăpost, s-a urcat într-un tren la ore târzii din noapte și l-au urmărit. Au călătorit cu el până la Dendermonde, unde a coborât.

Victima se simțea deja amenințată de bărbați și a cerut ajutor de la conductorul de pe peron. B. și C. au coborât și ei din tren și l-au urmărit îndeaproape pe omul fără adăpost. Când conductorul nu a mai fost văzut, iar victima lor se afla afară, la magazia de biciclete, au lovit.

"Un martor a văzut cum doi bărbați au bătut victima și i-au furat portofelul", a declarat procurorul Ineke Veirman în această săptămână la tribunalul penal din Dendermonde. "După aceea au fugit. Victima a fost transportată la spital. Acestea sunt fapte deosebit de traumatizante și grave."

 Român de 70 de ani, băgat în spital de doi migranți

 

Imaginile de la camera de luat vederi au permis identificarea atât a lui B., cât și a lui C.. A fost distribuit un amplu raport de percheziție, în urma căruia bărbații au fost în cele din urmă prinși. Săptămâna aceasta au trebuit să răspundă în fața tribunalului penal din Dendermonde. "Nu aveam intenția să-l urmărim, dar băusem", au explicat B. și C., ambii aflați ilegal în țară. "A fost o mare greșeală, dar nu l-am lovit și nu l-am jefuit. A căzut la pământ de spaimă."

Deși martorii faptelor spun o altă poveste, B. și C. continuă să nege. "Acești bărbați sunt cunoscuți de instanță sub diferite pseudonime", a precizat procuratura. "De asemenea, au fost condamnați anterior pentru violență asupra poliției."

Cei doi riscă o pedeapsă cu închisoarea de 37 de luni fiecare. Gaétan Vaerewyck, avocatul unuia dintre ei, a cerut o pedeapsă cu suspendare. "Nu ar trebui să împovărăm statul belgian cu acești oameni, care nu vor să rămână în țara noastră", a spus avocatul.

Verdictul va fi dat săptămâna viitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel