Belgia. Român de 60 de ani, acuzat de zeci de furturi în două localități

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Un bărbat, de 60 de ani, de origine română, a fost adus la Tribunalul Penal din Bruxelles, fiind acuzat de o serie de jafuri și tentative de spargeri, care au avut loc între lunile mai și noiembrie 2021, în Rhode-Saint-Genèse și Waterloo.

Parchetul Hal-Vilvoorde a cerut o pedeapsă de șase ani închisoare pentru inculpatul român. Avocatul românului a cerut achitarea clientului său.

Între lunile mai și noiembrie 2021, au fost comise numeroase spargeri în Rhode-Saint-Genèse și Waterloo. O singură persoană a fost implicată, potrivit imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din zonele în care au fost comise infracțiunile, scrie lacapitale.sudinfo.be.

Inculpatul  nu a putut fi identificat după imagiile video, însă ancheta a scos la iveală faptul că un număr de telefon mobil a apărut regulat în nopțile în care au avut loc spargerile.

Numărul de telefon aparținea unui bărbat, de 61 de ani, de origine română, cu domiciliul în Etterbeek. Acesta a fost arestat în luna noiembrie 2021. Românul a recunoscut că a stat într-un cort din Pădurea Soignes, aproape de locul faptelor, dar a negat că ar avea vreo legătură cu spargerile.

Procuratura a reamintit că bărbatul fusese deja condamnat în 2019 pentru alte jafuri, iar modul de operare a fost aceleași. Potrivit apărării, aceste probe au fost insuficiente. „Ancheta criminalistică nu a scos la iveală nimic. Având în vedere această situație, se impune achitarea românului”, a spus avocatul românului.  Sentința va fi pronunțată pe 5 aprilie. 

În context, reamintim că un scandal monstru, în care au fost implicați clienții localului Bar Cafe La Romică, situat în Bochtenstraat din Rijkevorsel, a avut loc, sâmbătă seară. Toți cei implicați sunt de naționalitate română, la fel și patronul barului.

 

Belgia. Scandal monstru între români. Barul 'La Romică', închis forțat. Patron: "Eu sunt pedepsit, dar autorii violenței nu“

 

După violențele din weekend, autoritățile locale au decis închiderea barului, lucru contestat acum de proprietar.

Pentru managerul Mihai Iatchiv de la Bar Café La Romicã din Bochtenstraat din Rijkevorsel, weekendul a fost unul deprimant. Sâmbătă seara a avut loc o bătaie puternică în fața barului său, iar duminică i s-a spus că magazinul trebuie să se închidă pentru o lună. După rapoartele anterioare de deranjament, consiliul municipal dorește ca liniștea și siguranța să revină în zonă.

Imaginile de la bătaia dintre români de sâmbătă seara sunt halucinante. Unele persoane sparg geamurile unui vehicul în care se află o persoană cu bare de fier și alte obiecte. O persoană a fost rănită și transportată la spital. "Sora soției mele a avut sâmbătă aici o petrecere de ziua ei", spune Mihai Iatchiv. "În jurul orei 1 noaptea, au intrat patru români din Hoogstraten. Evident că băuseră deja câteva pahare. Le-am spus că este o petrecere privată și că ar trebui să plece după ce au băut ceva."

Duminică după-amiază, poliția s-a întors la Bar Cafe La Romică pentru a sigila ușa. Primarul Dorien Cuylaerts (N-VA) consideră că deranjul a devenit prea mare în ultimele săptămâni. "Mi s-a spus să închid ușile timp de o lună", explică Mihai. "La intervenția anterioară a poliției pentru deranjamente, aceasta a avertizat deja că, în cazul unui nou incident, cafeneaua se va închide. Nu cred că este corect ca magazinul să fie închis timp de o lună. Eu sunt pedepsit, dar autorii violenței nu sunt pedepsiți. Dacă ar fi fost amendați, s-ar fi gândit de două ori data viitoare". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel