Germania. Alertă într-o gara feroviară. Român, prins cu două cuțite și focuri de artificii interzise

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Germania. Român, prins cu două cuțite și focuri de artificii în bagaje
Germania. Român, prins cu două cuțite și focuri de artificii în bagaje

Un român i-a pus pe jar pe polițiștii federali în gara principală Gelsenkirchen, după ce a fost depistat cu două cuțite și focuri de artificii în bagaje.

Incidentul s-a petrecut în seara zilei de marți, 1 martie, atunci când polițiștii federali au verificat un român în vârstă de 18 ani, în gara principală Gelsenkirchen. În timpul perchezițiilor, aceștia au găsit, în bagajele românului, două cuțite și două așa-numite "petarde Polonia”. Polițiștii federali au luat cele două focuri de artificii și le-au distrus.

În jurul orei 18.00, însoțitorul unui tren a informat poliția federală că un pasager din tren a observat un bărbat, care avea un cuțit în buzunar. Polițiștii federali l-au oprit pe tânărul de 18 ani pe peronul Gării Centrale Gelsenkirchen. Luat la întrebări, cetățeanul român a mărturisit că are două cuțite.

În timpul  percheziției tânărului, agenții de poliție au găsit cuțitele, pe care le-au confiscat. De asemenea, au găsit și două artificii cu un efect exploziv puternic și care sunt interzise în Germania

Polițiștii federali au informat forțele speciale despre artificiile interzise. Din cauza pericolului deosebit, oficialii i-au predat cele două focuri de artificii serviciului de dezamorsare, care le-a distrus.

Nu în ultimul rând, au fost inițiat proceduri penale împotriva românului pentru încălcarea Legii explozivilor și a Legii privind armele.

O altă infracțiune, în care au fost implicați cetățeni români, a fost semnalată în orășelul german Sprockhoevel.

Germania. Hoți români, căutați cu elicopterul și cu un câine polițist, după o spargere

 

Mai mulți români sunt căutați de polițiștii germani, fiind suspectați că au comis un furt pe un șantier. În seara de luni, un bărbat a raportat poliției din orășelul german Sprockhoevel că mai mute persoane suspecte stau în zona unui șantier. O persoană a fost arestată.   

În jurul orei 1:45, forțele de poliție au reușit să localizeze un automobil, care era parcat în imediata apropiere a șantierului situat pe strada Wuppertaler Strasse. În automobil se afla un bărbat, de 30 de ani, cu domiciliul în Dortmund, potrivit unui comunicat al Poliției Federale.

Bărbatul, de origine română, a fost cooperant, dar nu vorbea fluent limba germană. În depozit au fost găsite urme care indicau o spargere. Metalele prețioase fuseseră pregătite pentru un transport. Potrivit martorului, ar fi fost cinci autori, motiv pentru care a fost chemați un elicopter de poliție și un câine de serviciu pentru a percheziționa zona.

Cu toate acestea, în ciuda unei căutări intense, nu au fost găsiți ceilalți autori ai jafului. Tânărul de 30 de ani din Dortmund a fost arestat provizoriu, iar vehiculul a fost confiscat. Ancheta asupra făptuitorilor, care sunt încă în libertate, este în derulare.

Polițiștii fac apel către cetățeni să contacteze Autoritatea raională de poliție Ennepe-Ruhr, dacă știu ceva despre acest caz. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel